ODTÜ’de mezunlar okula ‘100’ verdi

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ’de mezunlar okula ‘100’ verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

ODTÜ Mezunları Derneği, mezunlarının 100’er liralık katkısıyla, Sincan Yenikent’te bir ilköğretim okulu yaptırmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ODTÜ Mezunları Derneği tarafından başlatılan “Okula Yüz Verin (100 TL’ye Okul)” isimli  kampanyadan elde edilen gelirle yaptırılacak ilköğretim okulunun bahçesinde bilim  parkı da oluşturulacak.
ODTÜ Mezunları Derneği Müdürü Bülent Kurtaran, her mezunun 100’er lira katkısı amaçlanarak böyle bir kampanyaya üç  yıl önce başlandığını belirterek, 600 bin TL civarında ayni ve nakdi yardım  toplandığını anlattı.
Kampanyaya, mezunların yanı sıra isteyen herkesin katılabildiğini, sadece  100 TL vermenin de şart olmadığını ifade eden Kurtaran “Yaptıracağımız okulla  bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağız. Herkesin katkısını bekliyoruz”  dedi.
Sincan’daki Yenikent Merkez İlköğretim Okulu’nun çok eski olduğunu, okulu  yenilemek istediklerini kaydeden Kurtaran, söz konusu okulun bahçesinde 12  derslikli yeni bir okulun temelini atacaklarını ve bu okulun gelecek  eğitim-öğretim yılında açılmasını planladıklarını bildirdi.
12 derslikli
Projenin, ikinci etabında da 12 derslikli bir okul binası ile bir spor  salonu bulunduğunu ifade eden Kurtaran, bunların da sonraki eğitim-öğretim yılına  hazır olmasının hedeflendiğini anlattı.
Okul binalarının çağın gereklerine göre modern şekilde inşa edileceğini  ve donatılacağını belirten Kurtaran, okulun bahçesine de bilim parkı  oluşturulacağını söyledi.
Tamamlandıktan sonra okulun isminin “ODTÜ Mezunları Yenikent İlköğretim  Okulu” olacağını kaydeden Kurtaran, inşaatın tamamlanmasından sonra da okula  desteklerinin süreceğini vurguladı. Kurtaran, “Amacımız okulu teslim edip oradan çekilmek değil. Amacımız ODTÜ’ye  bir kardeş okul kazandırmak. Burada okuyan öğrencilere hafta sonu kursları verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!