Ödemiş'te 2'si "FETÖ" yöneticisi 19 tutuklama - YENİDEN

Güncelleme Tarihi:

Ödemişte 2si FETÖ yöneticisi 19 tutuklama - YENİDEN
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 12:05

Ödemiş'te 2'si "FETÖ" yöneticisi 19 tutuklama - YENİDEN

Haberin Devamı

YENİDEN

Ödemiş'te 2'si "FETÖ" yöneticisi 19 tutuklama

İZMİR merkezli 5 kentteki operasyonda gözaltına alınan "FETÖ"nün 2 örgüt yöneticisinin de yer aldığı 26 şüpheliden 19'u sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Ödemiş'te "FETÖ"yle bağlantılı olan kişilere yönelik geçen 27 Temmuz'da yapılan Gölbaşı 1 operasyonunda, gözaltına alınan 19 kişiden 11'i tutuklandı. Bunun devamı olan Gölbaşı 2 operasyonu ise Ödemiş merkez ilçenin yanı sıra Ankara, Şanlıurfa, Kayseri, Bursa ve İstanbul'da da gerçekleştirildi. 45 adrese giden polis, 4 Ağustos'tan itibaren sürdürülen operasyonda 26 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında "FETÖ"nün bürokrasi imamı olduğu belirtilen İlhan Arslan ile Ödemiş İmamı olduğu ifade edilen Ali Aslan da yer aldı. Gözaltına alınanların üzerinde örgüte bağlılığın simgesi olan 1 Dolar da ele geçirildiği belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden örgüt yöneticileri olduğu belirtilen İlhan Arslan ve Ali Aslan ile Ömer Faruk Ekici, İlhami Ekici, İsmail Özçukur, Tarık Özçukur, Ali Ürüncü, Abdullah Özten, Sabri İşçi, Nazım Akın, Ejder Karagül, Fatih Ataç, Ali Eren, İsmail Çepni, Ali Akoğlu, Haluk Demirbaş, Ekrem Pehlivan, Bekir Murat ve Aynur Murat tutuklandı.

Şüphelilerden A.K., M.K., H.Y., T.D. ve S.D. ise hakkında yurt dışına çıkma yasağı konulurken adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi M.U. ve İ.G.'yi ise serbest bıraktı.

Faruk ÇARK / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!