Ödemişli hattat, eserlerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Ödemişli hattat, eserlerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 11:08

Ödemişli hattat, eserlerini sergiledi

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde hat sanatı eserlerini sergileyen 70 yaşındaki Meral Özsu'nun tabloları Birgi Ulu Camii'nin duvarlarını süsleyecek.

İstanbul'da yaşayan hat sanatçısı Meral Özsu, memleketi Ödemiş'e gelerek 'Sıla-i Rahime Vefa' adlı hat sergisi açtı. İstanbul'da belediyenin düzenlediği hat sanatı kurslarında eğitim alan ve Yalova Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hattat Süleyman Berk'in öğrencisi olan Özsu, 36 tablosunu Ödemiş Yıldız Kent Arşivi Müzesi'nde sergiledi. Sergiyi ziyaret eden AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, tabloların Birgi Ulu Camii'ne asılmasını istedi. Eserlerinin beğenilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren hattat Meral Özsu "Ben mübadele göçmeniyim. 7 yaşına kadar Ödemiş'te kaldım, sonra İstanbul'a taşındık. Süleyman Berk hocamızdan hat sanatını öğrendim. Hala da öğrencisiyim. Hayata bir pencere açıp, panoramik olarak hayatı bizlere gösterdi. Kendisine minnet borçluyum" dedi.

Meral Özsu'nun geçmişten gelen bir sanatı gelecek kuşaklara aktarmak için emek verdiğini anlatan Belediye Başkanı Mahmut Badem,"Kendi el emeğiyle yaptığı tablolardan 2 tanesini bize armağan etti. Bu tabloları, gelecek kuşaklara aktarmak için Birgi Ulu Camii'ne asacağız" diye konuştu.

Sergiyi gezen Yalova Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Hattat Süleyman Berk ise, Meral Özsu'nun 70 yaşında olmasına karşın üretmeye devam ettiğini söyleyerek "Herkesin bir mesleği, bir de meşgalesi olmalı. Bir insan hangi meslek sahibi olursa olsun, mutlaka kendisini dinlendiren, kendisini geliştirecek, ruhunu arıtacağı bir sanat dalıyla uğraşması gerekir. Bir insan eser ürettiği zaman kendine güveni artar, bundan güzel bir şey yoktur" dedi.

Sergi 21 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!