Ödemiş'e modern mezbaha

Güncelleme Tarihi:

Ödemişe modern mezbaha
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 14:45

Ödemiş'e modern mezbaha

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde yaklaşık 9 ay önce eksikleri nedeniyle kapatılan mezbaha, AB standartlarına göre yenilenerek hizmet vermeye başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 16 Ocak 2017 tarihinde kapatılan Ödemiş'teki eski mezbaha AB standartlarına göre yenilenerek modern yüzüyle kapılarını açtı. Hayvan pazarı bitişiğinde bulunan yeni mezbaha saatte 30 büyükbaş ve 50 küçükbaş hayvan kesimine uygun şekilde çalışmalara başladı. Yenileme çalışmaları sırasında kesim yaptıracak hayvan sahiplerinin Kemalpaşa, Salihli ve Tire'ye gitmek zorunda kaldığını anlatan İzmir Büyükşehir Yerel Hizmetler Bölge Koordinatörü Cumhur Şener, gayrı sıhhi şartlar altında kesim işlemini sürdüren üreticilerin modern bir mezbahaya kavuştuğunu ifade etti. Şener, "AB standartlarına uygun mezbahamızın tamamlanmasıyla aylardır uzak ilçelerde kesimlerini yaptıranlar artık burada hijyenik şartlara uygun olarak kesimlerini yaptıracak. Kasaplarımız modern mezbahada kamera sistemiyle hayvan kesimlerini rahatlıkla izleyebilecek. Bölgenin en büyük kapasiteli mezbahasının açılmasıyla kasaplarımız   ve hayvan sahipleri rahata kavuştu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her türlü denetimleri yapıldı ve ruhsatımızı aldık" diye konuştu.

Mezbahanın krom nikel paslanmaz çelik ile donatıldığını söyleyen Şener, günde 300 büyükbaş, 500 küçükbaş, 720 karkas et depolama kapasiteli soğuk hava tesisinde etlerin muhafaza edileceğini açıkladı. Cumhur Şener, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan tesisin, Küçük Menderes hayvancılığının gelişimine öncülük edeceğini dile getirdi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!