Ödemiş'e 'Demokrasi Şehitleri Ormanı'

Güncelleme Tarihi:

Ödemişe Demokrasi Şehitleri Ormanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 18:07

Ödemiş'e 'Demokrasi Şehitleri Ormanı'

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki Ahrandı Tepesi eteklerine her darbe şehiti için bir fidan dikilerek Demokrasi Şehitleri Ormanı kurulacak.

2009 yılında kurulan Ödemiş Kent Konseyi'nin 11 Temmuz'da seçilen yeni başkanı Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Funda Yoldaş (45)15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybedenler anısına Demokrasi Şehitleri Ormanı kurulması için harekete geçti. AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in de desteğini alan Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Funda Yoldaş, Ahrandı Tepesi eteklerine kurulacak Demokrasi Şehitleri Ormanı'nı gelecek nesillere armağan etmeyi hedeflediğini söyleyerek "Biz çevreye duyarlı bir toplumuz. Çevreyi ön plana çıkararak, bu duygularla işe başlıyoruz. Demokrasi Şehitleri Ormanı kurulması için Orman Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Bu projeyi kasımda hayata geçireceğiz" dedi.

Yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde kentin yaşamı ve vizyonu için projeler geliştirdiklerini açıklayan Başkan Funda Yoldaş, Kızılay ve bazı sağlık kuruluşlarıyla işbirliği yaparak özellikle kanser hastalarını yakından ilgilendiren trombosit bankası kuracaklarını belirtti. Yoldaş, "Kan bağışı yanında, özellikle lösemili hastalarda trombosit düştüğü zaman enfeksiyon kapmaları daha kolay oluyor. Bunu engellemek adına bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz başladı, iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!