Ödemiş’te Orman İçi Sulara Alabalık

Güncelleme Tarihi:

Ödemiş’te Orman İçi Sulara Alabalık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 12:42

ÖDEMİŞ'TE ORMAN İÇİN SULARA ALA BALIK

Ödemiş Avcılık, Atıcılık, Amatör Balıkçılık ve Gençlik Spor Kulübü ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Ödemiş ve çevresindeki dağlarda orman içi derelerin ıslahı ve alabalıklara doğal üreme ortamı sağlanması için çalışma başlatıldı.
Amatör balıkçılığa da hizmet edecek proje ile bölgedeki orman içi derelerin yapısına uygun alabalık türlerinin bırakılması ve bu türlerin doğal ortamlarında çoğalması hedefleniyor. Proje için geçtiğimiz günlerde Manisa’daki Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü’nden Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan Paşalı, İzmir Şube Müdürü Hayati Binboğa, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Hasan Musa Sarı ve yetkililer Ödemiş ve çevresindeki dağlardaki derelerde incelemelerde bulundu. Ödemiş Avcılık, Atıcılık, Amatör Balıkçılık ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı İbrahim Erkoç’un da eşlik ettiği gezilerde yetkililer orman içi sulardan numuneler alarak analiz yaptı.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ödemiş Avcılık, Atıcılık, Amatör Balıkçılık ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı İbrahim Erkoç, “Orman içi sularımızın ıslahı, burada alabalık türlerine doğal bir ortamın sağlanması ve bölgemizde amatör balıkçılığın sağlıklı şekilde gelişimi için geliştirilen proje çerçevesinde Milli Parklar’dan yetkililerimiz ve Ege Üniversitesi’nden hocalarımızla birlikte inceleme gezisi yaptık. Derelerde ölçümler yapıldı, su örnekleri alındı" dedi.
ORMAN İÇİ SULARDA AMATÖR OLTA BALIKÇILIĞI
Ödemiş’te 4 bine yakın amatör balıkçı olduğunu kaydeden Erkoç, "Amatör balıkçılarımız ilçe dışında sahil bölgelerine, barajlara, nehirlere ya da göllere gidip avcılık yapıyor. Bölgemizdeki balıkçıların yanı sıra bu proje amatör olta balıkçılığı turizmini de canlandıracak. Amatör balıkçılığımızın sağlıklı, kurallara uygun şekilde gelişimi için orman içi sulardaki bu çalışmayı önemsiyoruz. Buradaki orman içi suların yapısına uygun alabalık türleri belirlenecek ve anaç balık salınacak. Alabalıklar kesinlikle su içinde doğal beslenecek ve üreme ortamları sağlanacak. Çalışma sonrası doğal yaşama müdahale edilmeyecek, sağlıklı gelişimleri izlenecek. Derelerimizde canlığın sağlanacağı bu proje çerçevesinde uygun görülen sularda önümüzdeki günlerde balık salınacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!