Odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir?

Güncelleme Tarihi:

Odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 11:11

Sigara içen kişilerin pek fark edemedikleri, ama içmeyen kişiler için sigara kokusu bir kabus nedenidir. Evin içindeki sigara kokusu, aradan saatler geçse bile, havalandırmaya rağmen bir türlü ortamı terketmez.

Haberin Devamı

İçildiği ortamda yüzeylere sinen ve kokuya neden olan Türkçede yaygın olarak kullanılan Sigara katranı, İngilizcesi Tar (Total Aerosol Residue) olan sigaranın kısmi yanması sonucu dumanı oluşturan katı kısımdır. Bu koku, Sigara katranında bulunan fenol türevleri; lignin, selüloz ve diğer bitki pigmentlerinin pirolizinden kaynaklanır. Yoğun sigara kokusundan rahatsız olduğumuz ortamlarda sigara kokusunu azaltmak için bazı çözümler vardır.

Odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir
ELMA SİRKESİ VE HAMUR KABARTMA TOZU KARIŞIMI

Su bardağının içerisine 1 paket hamur kabartma tozunu dökün. Elma sirkesini de hamur kabartma tozunun üzerine taşmaması için yavaş yavaş ekleyin.Bu yaptığınız karışımı sigara içilen ortamda herhangi bir yere koyun ve orada kalsın. Elma sirkesi ve hamur kabartma tozu ortamda buharlaşarak sigara kokusunu gidermektedir.

Haberin Devamı

Odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir
KAHVE

Sabahları uyanabilmek için kullandığınız kahve, sigara kokusundan kurtulmanız konusunda da size yardımcı olabilir. Tülden birkaç tane ufak kese yapın, içlerini kahveyle doldurun ve evinizin muhtelif yerlerine, özellikle sigara içilen alana asın. Kahve evinize sinen sigara kokusunu absorbe edecek ve yerine hoş, aromatik bir koku bırakacaktır.

Odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir
KOKULU MUMLAR

Sigara içilen alanda mutlaka kokulu mum yakın. Ayrıca bu konuda oda kokularından da yardım alabilirsiniz. Kuru çiçeklerden hazırlanmış bir potpuriyi sehpanın ortasına yerleştirin. Bu aynı zamanda oldukça dekoratif bir çözüm olacaktır.

Odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir
LİMON VE PORTAKAL PARÇALARI

Haberin Devamı

Eğer evinize sigara kokusu sindiyse, başvurabileceğiniz en kolay yöntemlerden biri de birkaç tane limon ve portakal dilimleyip, sigara içilen alana yerleştirmek. Ancak dilimleri bir, en fazla iki gün sonra dağıttığınız yerlerden toplamayı ihmal etmeyin.

Odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir
ÇÖZÜM SİRKE

Sigara içilen alana geceden birkaç kase sirke koyun ve kapıyı kapatın. Bir gün kadar sirkeli kaseler içeride kalsın ve sonra kaseleri odadan çıkarın.

Odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir
KÜL TABLALARINI DOLU TUTMAYIN

Mümkünse evinizde sigara içilmesine izin vermeyin, kül tablalarını dolu tutmayın. Eğer bu durumu eneglleyebilirsanız, sigara dumanının dağılmasını engelleyen kül tablalarından kullanın ve sigara içilirken camları açın. Perdeleri de açarsanız, hava sirkülasyonunun daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

KESİN ÇÖZÜM:

EVDE SİGARA İÇİLMESİNİ YASAKLAYIN!

Eşiniz, anneniz, babanız veya kardeşiniz evin içirisinde sürekli sigara içiyorsa sigara içilmemesi konusunda onları ikna edebilirsiniz. Ya da sigara içilen yerde kesinlikle lamları ve perdeleri açmalısınız. Dolan kül tablalarını boşaltmalı mümkünse dumanını içerisinde tutan kül tablalarını tercih edebilirsiniz.

Sigarayı bıraktıktan sonra neler oluyor

SİGARA KULLANIMI DOĞURGANLIĞI NASIL ETKİLER?

Sigara kullanımının doğurganlık üzerindeki etkileri nelerdir, Doğurganlık Koçu Dr. Murat Berksoy anlatıyor.

UYKUDAN UYANIR UYANMAZ YEMEK YEMEK VE SİGARA İÇMEK

Uykudan uyanıp yemek yemek ve sigara içmek ne gibi sıkıntılara yol açıyor, Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul anlatıyor.

Haberin Devamı

(Kategoriler: sigara kokusu evden nasıl çıkar, sigara kokusu nasil giderilir, sigara kokusunu ne giderir, evdeki sigara kokusu nasıl geçer, Odadaki sigara kokusu, evdekı sıgara kokusu nasıl gider, sigara kokusu nasıl geçer, sigara kokusu, odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir, sigara koku giderici)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!