Oda TV davasında karar çıktı... Ahmet Şık: Söyleyecek çok sözüm var...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 13:34

Aralarında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da bulunduğu 13 sanıklı Oda Tv davasında 6 yıl sonra karar çıktı. 

Haberin Devamı

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına Ahmet Şık cezaevinden getirildi.

Oda TV davasında karar çıktı... Ahmet Şık: Söyleyecek çok sözüm var...
ŞIK; "BU ADLİYE ADALETİN MEZARI HALİNE GELDİ" 

Karardan önce son sözü sorulan Gazeteci Ahmet Şık, "Söyleyecek çok sözüm var. Ama aklımdan geçenleri söylersem yeni bir dava konusu olacak. Bu adliye adaletin mezarı haline geldi. Bu mezarın kazıcıları da maalesef hakim ve savcılar" dedi. 

Gazeteci Soner Yalçın ise son sözünde, "Beraatimi istiyorum ve bize bu kumpası kuran FETÖ'den şikayetçiyim" dedi. Alınan son sözlerin ardından kararını açıklayan mahkeme 13 sanık hakkında beraat kararı verdi. 

Haberin Devamı

 "KAMU GÖREVLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU"

DHA'nın haberine göre Heyet ayrıca sanıklar hakkında açılan davada suçlamaya mesnet teşkil eden dijital delilleri oluşturan, sanıkların bilgisayarlarına gönderen kişiler ve bu kişilerle bu dosyanın soruşturma ve kovuşturma aşamasında fikir ve eylem birliği içerisinde hareket eden kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Sanıklara ait cep telefonlarının istemeleri halinde iadesine, emanette bulundurulan bir kısım delillerin ise saklanmasına hükmedildi.

Gazeteci Ahmet Şık karar açıklandıktan sonra jandarmalar tarafından salondan çıkarılırken "Cumhuriyet iddianamesini yazanlara bu dava ders olsun. O hakimler ve savcılar da buraya gelecekler. Hepsi aynı çöplüğe gidecekler. Biz çocuklarımızın düşlerini gerçek kılacak bir hayat sunacağız" diye bağırdı. Şık’ın sözleri üzerine salondaki izleyiciler de "Ahmet çıkacak, yine yazacak" diyerek alkışladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!