Odadaki herkesi titreten bakış

Güncelleme Tarihi:

Odadaki herkesi titreten bakış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 00:00

Türkiye'nin ilk yüz naklinin iki kahramanı vardı. Biri nakil yapılan Uğur Acar, diğeri ise Ahmet Kaya'nın organlarını bağışlayan aile. Uğur Acar ilk kez bir konferans için Uşak'a gitti ve bağışçı aileyi de ziyaret etti. Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil, Uğur'u öptü "Aynı Ahmet gibi kokuyorsun" dedi. Tam o esnada odaya Ahmet Kaya'nın 14 yaşındaki küçük kızı Nuran girdi. Tüyler ürperten bir sessizlik oldu, kimse ne söyleyeceğini bilemedi. Nuran, Uğur Acar'ın yanına oturdu, derin derin yüzüne baktı. Hiçbir şey söylemedi ve kimsenin de söylemesine fırsat vermedi. Bakışları odadaki herkesi adeta titretti. Küçük kız, duygulandı ve tek kelime etmeden odadan ayrıldı.

Haberin Devamı

Uşak'ta yapılan bağışlarla Türkiye'nin ilk ve dördüncü yüz nakilini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, bir konferansa katılmak üzere Uşak'a geldi.

Uşak Kent Konseyi ve Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uşak'ın Erdemli Yüzleri” konulu konferansa katılmak üzere Prof. Dr. Özkan ile birlikte Uşak'a gelen Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, konferans öncesinde, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Birimi Sorumlusu Nilgün Keçecioğlu ile bağışlanan yüzünü taşıdığı Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret etti.

 

UĞUR ACAR İLK KEZ UŞAK'TA / Foto Galeri

UĞUR ACAR AHMET KAYA'NIN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ / WEB TV

AHMET'İN ABLASI KARŞILADI ÖPTÜ

Acar, eve gelişinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle evde yatarak tedavi gören Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil'in elini öptü. Fadime Çil de Uğur Acar'a sarılarak karşılık verdi.

Haberin Devamı


Uğur Acar'ı kardeşiymiş gibi öpüp koklayan abla Çil, ziyaret dolayısıyla çok duygulu olduğunu dile getirerek, “Kardeşim Ahmet'i en son morgda öpüp koklamıştım. Aynı onun gibi kokuyor. Şimdi Uğur'u öperken aynı sıcaklığı aldım. O da bu ailenin bir parçası” dedi.

 

"DAVRANIŞLARI BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM"


Uğur Acar da tarifi imkansız duygular içinde olduğunu ifade ederek, “Karşılamaları ve davranışları beni çok duygulandırdı. Onların hislerini anlamaya çalışıyorum. Ama şu an hissettiklerimi anlatmakta zorlanıyorum” diye konuştu.


Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Birimi Sorumlusu Keçecioğlu ise Ahmet Kaya'nın ailesinin Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirilmesine vesile olduğunu, bu nedenle Türk milleti ve bilim dünyası adına aileye minnettar olduklarını söyledi.


Uğur Acar'ın günlerdir bu ziyaret için hazırlandığını ve çok heyecanlı olduğunu belirten Keçecioğlu, şunları kaydetti:
“Uğur, şu anda hislerini tam olarak yansıtamıyor. Çok zorlu bir dönemden geçti. Uğur, eskiden sokağa çıkamıyordu. Çünkü onu gören çocuklar Uğur'dan korkuyordu. Şimdi görüyorsunuz ki, bu odadaki herkes Uğur'un yüzüne mutlulukla bakıyor. Çocuklar ondan korkmuyor. Uğur için yeni bir yaşam başladı. Buna ön ayak oldukları için Ahmet Kaya'nın ailesine çok teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı


Ziyaret sırasında sonradan odaya gelerek Uğur Acar ile yüzleşen Ahmet Kaya'nın 14 yaşındaki en küçük kızı Nuran Kaya ise bir süre Acar'ın yanına oturup yüzüne baktıktan sonra duygulanarak odadan ayrıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!