Oda ve borsa başkanlarından darbe girişimine karşı ortak bildiri 

Güncelleme Tarihi:

Oda ve borsa başkanlarından darbe girişimine karşı ortak bildiri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 14:19

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından darbe girişimine tepki göstermek ve iş dünyasının düşüncelerini paylaşmak üzere, 81 il ve 160 ilçedeki 365 oda ve borsa başkanları ve yönetim kurullarıyla eş zamanlı ortak bildiri yayımladı.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu darbe girişimine karşı yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız demokrasimize kast eden alçakça bir  saldırıyı önlemiştir.

Halkımız demokrasiye ve sandığa sahip çıkmıştır. Meclisimiz ile gurur duyuyoruz. Milletimizin sağduyusu ile bu fitneyi durdurduk demokrasimizi güçlendirerek geçtik. Birbirimizi daha fazla sevmemiz gerekir. Devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Daha büyük bir azimle çalışacağız. Halkın iradesi dışında hiç bir iradeyi tanımayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz" diye konuştu. 

Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasından sonra, Trabzon, Diyarbakır, Antalya, Denizli oda ve borsalarından sembolik bağlantılar yapılarak darbe girişimine karşı tepki ifade edildi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ YENİDEN BAŞLASIN"
Diyarbakır iş dünyasını temsilen oda borsaları telekonferans ile yapılan bağlantıda, darbe girişimine karşı ortak tepki dile getirilerek, çözüm sürecinin yeniden başlatılmasını herkesin istediği ifade edildi.

 

BAKMADAN GEÇME!