Oda TV davasında tüm sanıklara beraat istemi

Güncelleme Tarihi:

Oda TV davasında tüm sanıklara beraat istemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 10:50

Yaklaşık 6 yıldır devam eden Oda Tv davasında duruşma savcısı bugün esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Haberin Devamı

Savcı, sanıkların tüm suçlardan beraatlerine karar verilmesini istedi. Gazeteciler Soner Yalçın, Ahmet Şık, Nedim Şener ve eski emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da arasında olduğu 13 sanıklı Oda Tv davasının görülmesine devam edildi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Hanefi Avcı, Ahmet Şık, Nedim Şener ve Doğan Yurdakul ile bazı sanıklar hazır bulundu. 

Duruşmanın başlamasıyla duruşma savcısı Ali Kaya esasa ilişkin mütalaasını açıklayacağını belirtti. Savcı Kaya mütalaasında suçlamaya konu olan yazı ve yorumların gazetecilik faaliyeti sınırını aşıp, suç örgütü faaliyetine ulaştığına dair somut deliller olmadığını belirtti.

Sanıkların yönlendirmesi ya da teşviki ile işlenmiş herhangi bir suçun da olmadığına değinen savcı Kaya, “Suçlamaya konu dokümanların da bir kısmının virüs yoluyla Oda Tv bilgisayarlarına gönderilmiş olabileceğine ilişkin bilirkişi raporu bulunduğu, dava açılırken dahi suçlama konusu yapılan dokümanların sanıklar tarafından yazıldığı ya da Oda Tv bilgisayarlarında açılıp açılmadığına dair somut kanıt bulunamadığının belirtildiği” ifadeleri kullanıldı. 

Haberin Devamı

TÜM SUÇLARDAN BERAAT TALEBİ

Sanıkların üyesi olduğu iddia edile Ergenekon terör örgütünün varlığı konusunda da somut deliller olmadığına vurgu yapılan mütalaada, “Sanıkların üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur” denildi. 

“AVUKATLARIM TUTUKLU SÜRE İSTİYORUM”

Mütalaanın ardından söz alan Gazeteci Ahmet Şık, basit bir hükümle davanın karara bağlanmasını istemediğini belirterek, “Benim savunmamı üstlenen iki vekilim başka bir suçlama ve komplodan dolayı diğer 8 gazeteci arkadaşımızla birlikte cezaevinde tutuklu bulunmaktadır. Tüm hususların açık bir şekilde ortaya koyulması için süre istiyorum” dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!