Oda TV davasında gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Oda TV davasında gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2011 12:08

Oda tv davasında Yalçın Küçük Ahmet Şık gerginliği...Duruşmanın Çarşamba yapılıp yapılmaması konusunda Küçük ve Şık arasında gergin anlar yaşandı. Ahmet Şık üzerine yürüyen Yalçın Küçük’e “Terbiyesiz" diyerek tepki gösterdi.Yalçın Küçük, Şık’ın üzerine yürümesi üzerine jandarma araya girdi. Çağlayan Adliyesinde Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmada 134 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı.

Haberin Devamı

Oda Tv davasına bakan 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin BaÅŸkanı Mehmet Ekinci sanıkları yargılamanın hızlı yapılmasıyla ilgili taleplerini "En hızlı yargılamayı yapacağız şüpheniz olmasın" diye yanıtladı.Â

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık’ın da bulunduğu 12’si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Odatv davasının üçüncü duruşması görülmeye başlandı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma diğerlerine oranla daha büyük olan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapılıyor. Duruşmaya tutuklu 11 tutuklu sanık katılırken tutuksuz sanıklardan İklim Ayfer Kaleli de duruşmada hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanık Ahmet Mümtaz İdil ise duruşmaya katılmadı. Sanıkların salona girişi sırasında yakınlarıyla el sallayarak selamlaştıkları görüldü.

Haberin Devamı

CEP TELEFONU UYARISIÂ

Duruşma öncesi mübaşir, izleyicileri cep telefonlarını duruşma başladıktan sonra kullanmamaları, hatta ellerinde bile tutmamaları konusunda uyarıda bulundu. Aksi takdirde Mahkeme Başkanının talimatıyla polis tarafından tutanak tutulacağını ifade etti. Düne göre duruşma salonunda görevli polis sayısının artması dikkat çekti.

KÜÇÜK, ŞIK’IN ÜSTÜNE YÜRÜDÜ

Davaya bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, bugün iddianamenin okunmasının tamamlanacağını belirterek, “Çarşamba ara verip Perşembe ve Cuma da duruşma yapacağız ve talepleri değerlendireceğiz" dedi. Başkan Ekinci’nin bu sözleri üzerine tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Ahmet Şık arasında gergn anlar yaşandı. Tutuklu sanık Yalçın Küçük’ün söz alarak, “Biz Çarşamba günü duruşma yapılmasını istemiyoruz" demesi üzerine Ahmet Şık oturduğu yerden “Kendi adına konuş. Biz deme ben de" diyerek Küçük’e tepki gösterdi. Yalçın Küçük’ün Şık’ın üzerine yürümesi üzerine jandarma araya girdi. Küçük bu sırada, “İstediğim gibi konuşurum karışamazsın" dedi. Ahmet Şık’ın Küçük’e, “Terbiyesiz" demesi üzerine Küçük “Sensin terbiyesiz, otur yerine" cevabını verdi.

Haberin Devamı

“EN HIZLI YARGILAMAYI YAPACAĞIZ ŞÜPHENİZ OLMASIN

Mahkeme Başkanı Ekinci, “Söz istemeden kendi aranızda konuşmayın" diyerek sanıkları uyardı. Ahmet Şık’a söz verilmesi üzerine, “Ben Çarşamba günü de duruşma yapılmasını istiyorum" dedi. Söz alan Yalçın Küçük ise, biz sözünün Türk ve Osmanlıca dil kurallarına göre kibarlık maksadıyla kullandığının altını çizerek, “Biz demek tevazu göstermektir. Ben duruşmanın Çarşamba günü yapılmasını istemiyorum" dedi. Tutuklu sanık Hanefi Avcı da söz alarak, “İddianamenin hızlı okunmasını istiyorum" diye konuştu. Başkan Ekinci’nin ise “Bugün bitireceğiz, merak etmeyin. Ben bu mahkemeye yeni atandım. Bu mahkemede iki ay içinde 80 dava açılmış. Çarşamba günü ara vereceğiz ama yatmayacağız, yine çalışacağız. En hızlı yargılamayı yapacağız şüpheniz olmasın" demesinin ardından iddianamenin iki TRT spikeri tarafından okunmasına 58. sayfadan devam edildi.

Haberin Devamı

CÄ°HANER DE DURUÅžMAYI Ä°ZLÄ°YOR

Bu arada CHP milletvekilleri eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve Mahmut Tanal da duruşmayı izliyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Dava öncesinde adliye çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisinin önlem aldığı görüldü. Adliye içinde ve davanın görüleceği zemin katta da geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Duruşma salonunun bulunduğu kata asansörlerin iniş ve çıkışları iptal edilirken, salona gidilebilen merdivenler de giriş yasaklandı. Girişler sadece ana koridordaki girişten yapıldı . Burada da duruşmayı izleyici olarak girecekler ve basın mensuplarının isimleri kayıt altına alındı.

41 YILA KADAR DEĞİŞEN CEZALAR

Haberin Devamı

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız’ın hazırladığı 134 sayfalık iddianamede, Nazlı Ilıcak şikayetçi olarak yer alırken, tutuklu şüpheliler Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müesser Uğur, Coşkun Musluk, Sait Çakır ve cezaevinde geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu ile tutuksuz şüpheliler Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli sanık olarak bulunuyor. Sanıklar hakkında 7,5 yıldan 41 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor. Davanın sanıkları arasında yer alan Kaşif Kozinoğlu, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde 12 Kasım'da rahatsızlanmış ve daha sonra hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

KALELİ’NİN ZOR ANLARI

Bu arada tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli duruşma sırasında rahatsızlanınca, Mahkeme Başkanı Ekinci, “İklim hanım kendinizi kötü hissediyorsanız dışarı çıkıp hava alabilirsiniz" dedi. Bunun üzerine Kaleli salon dışına çıktı.

Ä°DDÄ°ANAMENÄ°N OKUNMASI TAMAMLANDI

Çağlayan Adliyesinde Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmada 134 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı. İddianameyi iki TRT spikeri dönüşümlü olarak okudu. İddianamenin okunması iki gün sürdü. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmanın Perşembe günü saat 10.00’a ertelendiğini kaydetti. Ekinci ayrıca, Perşembe günü görülecek duruşmada sanıkların savunmalarının alınmasına geçileceğini ve yılbaşından sonraki hafta da davanın görülmesine devam edileceğini kaydetti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!