Oda Başkanı Çarboğa, sürücüleri uyardı

Güncelleme Tarihi:

Oda Başkanı Çarboğa, sürücüleri uyardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2016 10:00

Oda Başkanı Çarboğa, sürücüleri uyardı

Haberin Devamı

NİĞDE Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa, sürücüleri bayram tatili dönüşünde dikkatli olmaları ve uykusuz yola çıkmamaları konusunda uyardı.
Ramazan Bayramı dönüşlerinin başlamasıyla birlikte trafik kazalarının da arttığını ifada eden Sadullah Çarboğa, üzücü kazaların yaşanmaması için sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Karayollarında trafiğin yoğunlaştığını belirterek sürücülerden hızdan ve hatalı sollamadan uzak durmalarını isteyen Çarboğa, şunları söyledi:
"İyice dinlenmiş olarak direksiyona geçin ve aracınızı kullanırken trafik kurallarına mutlaka uyun. Kısa mesafe de olsa emniyet kemerinizi kesinlikle takın. Yola çıkmadan önce ve seyir halindeyken kesinlikle alkol almayın ve kafeinli içecekler tüketmeyin. Dolu bir mideyle yola çıkmak sıkıntı oluşturacağı için, yola çıkmadan önce hafif yiyecekler yiyin. Gideceğiniz yolun uzunluğuna göre, belli aralıklarla mola verin, basit egzersiz hareketleri yaparak vücudunuzu dinlendirin. Hızlı gitmek kazaya davetiye çıkarır. Yorgunluk ve beraberindeki uykusuzluk da kazaya davetiye çıkaran bir başka etken. Cep telefonuyla konuşmak da kazalara davetiye çıkaran nedenlerden. Mecbur kalmadıkça telefonla konuşulmamalı, konuşulacaksa da aracı kenara çekip öyle konuşulmalı."

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!