Öcalan’ın odası standart üstü

Güncelleme Tarihi:

Öcalan’ın odası standart üstü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Basına kapalı toplantıda, öncelikle İstanbul’un sorunları ve yerel seçim süreci hazırlıklarını değerlendiren Erdoğan, çözüm sürecinden Öcalan’ın koşullarına ve anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Erdoğan, şunları söyledi:

ÇÖZÜME DESTEK ARTIYOR

“Çözüm süreci son derece başarılı bir şekilde ilerliyor. Olumlu sonuçlarını görüyoruz. Kamuoyunun desteği de her geçen gün artıyor. Daha da artacağına inanıyorum. Pazarlık yapmamız da sözkonusu değil. Bölgeye çok yatırım yaptık, ben bu yatırımların sonuçlarını bir süre sonra göreceğimize, halkın bunu değerlendireceğine inanıyorum. Çok yakında Doğu ve Güneydoğu’da gitmediğim illeri de dolaşacağım.

PROVOKASYON İHTİMALİ YÜKSEK

Muhalefet akil insanlara yönelik çok haksızlık ediyor. Sonuçta bu insanların arasında her görüşten inançtan insan var, bizim partililerimiz değil, gönüllü olarak bu sürece katkı veriyorlar. Akil insanlara çalışmalarına ilişkin herhangi bir şey dikte etmedik. Yol haritalarını, yöntemlerini de kendileri belirleyerek çalışıyorlar. Tahmin ettiğimden, beklediğimden de iyi gidiyor. Performansları çok iyi. Valilere talimat verdim bu arkadaşları iyi koruyun dedim, provokasyon ihtimali yüksek çünkü.

Haberin Devamı

MUHALEFETİ ARTIK KAALE ALMIYORUM

(MHP’ye fazla yüklenmesek sözlerine) Onlar tavrını sürdürdüğü sürece, görmezden gelemem. Yanıt vermek zorundayım, yok sayamayız. Artık muhalefeti kaale de almıyorum, ciddiye de.

ÖCALAN’IN KOŞULLARI

Öcalan’ın kaldığı oda standartların üzerinde. Başkalarının odaları 7.5 metrekareyken onunki 11 metrekare, ayrıca 40 metrekare de açık alanı var. Avrupa’dan gelenler bile kendilerine bu standartlar anlatılınca itiraz etmiyorlar. Öcalan’ın odasındaki televizyonu biz verdik. Yine yanına adam da verdik. Ama şimdi, kendi istediği isimler olmasına rağmen yanındakilerden rahatsız, gitmelerini istiyor. Ama sorun giderildi.”

Bu dünya hepimize yeter

/images/100/0x0/55ea32c7f018fbb8f870e3e3

Başbakan Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye’ye gelen çocukları Başbakanlık Yeni Bina’da kabul etti. Barış mesajları veren Erdoğan “Dünya çok büyük ve burada hepimize yetecek kadar yer var. Adalet, paylaşma, dayanışma olursa inanıyorum ki dünyamız bütün çocukların bütün insanların kardeşçe, barış içinde mutlu ve huzurlu yaşayacağı cennet gibi bir yere dönüşecektir” dedi. Kabulde Suriye adına Şanlıurfa Harran konteynır kentten gelen 11 yaşındaki Esra Sellum kendisinin yazdığı şiirle Erdoğan’ı duygulandırdı. 8 çocuklu bir ailenin kızı olan Sellum, İdlib kentinde babası Esad güçlerince tutuklanınca 1.5 ay önce ailesi ile Türkiye’ye sığınmış. Erdoğan Sellum’un şiirini dinlerken duygulandı. Sellum’u bağrına basarak, “Bir sıkıntın olunca, babandan haber alınca bana haber ver” dedi.  Erdoğan, Rusya’dan gelen kız çocuğunun da elini öptü. - Selçuk ŞENYÜZ/ANKARA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!