Obeziteye dikkat çektiler

Güncelleme Tarihi:

Obeziteye dikkat çektiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2016 15:22

Obeziteye dikkat çektiler

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE'nin ilk obezite ve tüp mideliler derneği, ilk etkinliğini Antalya Atatürk Parkı'nda yaptı. Kahvaltıda bir araya gelen dernek üyeleri, uzman doktorlardan tüp mide ameliyatı ile ilgili bilgi aldı. Etkinlikte tavla yarışması da yapıldı.

Kendisi de eski bir obez olan ve tüp mide ameliyatı ile 46 kilo vererek hayatına yeniden yön veren Obezite ve Tüp Mideliler Derneği Başkanı Bahri Taşkın, 134 kilodan 88 kiloya düştüğünü hatırlattı. 9 ay önce tüp mide ameliyatı olduğunu belirten Bahri Taşkın, “Ameliyatı düşünen insanlara kesinlikle ertelememelerini tavsiye ediyorum. Sağlığınıza kavuşuyorsunuz. Mutluluk, huzur geliyor. Eskiden kiloluyken yapamadığınız şeyleri, zayıfladığınız zaman gönül rahatlığı ile yapıyorsunuz. Psikolojik ve vücut olarak rahatlıyorsunuz. İstediğiniz her şeye daha rahat kavuşabiliyorsunuz" dedi.

Henüz bir aylık dernek olduklarını ifade eden Taşkın, “Türkiye'de sosyal medya üzerinde çok sayıda sayfa var. Ancak resmi bir dernek yok. Amacımız insanlara psikolojik danışmanlık vermek. Hastalara sağlıklı bir şekilde ameliyat sonrasında destek vermek. Kulaktan dolma bilgiler değil, doktorlar aracılığıyla onlara yardımcı olmak. İleride hastaların başına bir şey gelmesi halinde onlara kanuni yollardan destek olmak. Ameliyat olmak isteyenlere psikolojik destek vermek" diye konuştu.

Genel cerrah Uzman Dr. Kutbeddin Altun ise Antalya'da yeni kurulan dernekteki hastalara kendilerini tanıtmak için geldiklerini söyleyerek, “Obezitenin önemi giderek artıyor. Ülkemizde ve Antalya'da bu konuda bilinçlendirme anlamında ciddi bir atılım var. Hastaların kendi aralarında bu konuyu tartışmaları için organizasyon düzenlendi. Bu tür etkinlikler ileride de devam edecektir. Bunun toplum sağlığı açısından son derece önemli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Tüp mide ameliyatı ile sağlıklarına kavuşanlar, etkinliğe eski kıyafetleri ile gelince ilginç görüntüler ortaya çıktı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!