Obezite ameliyatlarında İzmir'i Avrupa'ya açtı

Güncelleme Tarihi:

Obezite ameliyatlarında İzmiri Avrupaya açtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 09:16

Obezite ameliyatlarında İzmir'i Avrupa'ya açtı

Haberin Devamı

İZMİR'de doktor çift, obezite cerrahisinde kenti Avrupa'ya açtı. Ayda ortalama 80- 100 arasında obezite ameliyatı yapan çiftin yeni hedefi kalp damar ve onkoloji hastanesi kurmak.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi'nde 1998 yılında kadın doğum ihtasısını aldıktan sonra Manisa'nın Akhisar ilçesi'nde beş yıl görev yapan Op.Dr. İbrahim Yanık, diş hekimi olan eşi Gülin Yanık ile yatırımcı olarak sağlık sektörüne girdi. Omuz omuza çalışan çift, 2004 yılında Kadın ve Doğum Hastalıkları Dal Merkezi açtı. Çiğli'de de bir şube açan doktor çift, daha sonra Konak'taki Hayat Hastanesi'ni satın aldı. Binlerce İzmirli kadının doğum yaptığı hastaneyi başarıyla işleten Yanık çifti, geçen yıl Menemen'de Özel Sada Hastanesi'ni satın aldı. Zorlu yolda eşinin desteğini her zaman hissettiğini anlatan Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. İbrahim Yanık, "Eşimle çok çalışarak hep zirveyi hedefledik. Kentimize tıp alanında her zaman son teknolojiyi getirmek için çaba sarf ettik. Şimdi bu bilgi birikimimizi ve deneyimimizi Sada Hastanesi'nde kullanacağız. Hastaneye şu an ciddi bir yatırım yapıyoruz" dedi.

Hastanede bir obezite cerrahisi ekibi ve özel obez yataklarının yer aldığı obezite servisi oluşturduklarını belirten Yanık, "Hastanede gerçekleştirdiğimiz obezite ameliyatlarında Türkiye'de ilk sıraya geçtik. Ayda ortalama 80- 100 arasında obezite ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Obezite cerrahisi için özel bir kat oluşturduk. O katı obez hastalar için dizayn ettik. Almanya'da bir ofis açtık. Almanya'dan hastalarımız gelmeye başladı. Almanya'daki obezite sorunu yaşayan Türk hastaların gelmesini amaçlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde İngiltere ve Almanya'dan dört hasta ameliyat olmaya geldi. İzmir'in bir çok ülkeyle direkt uçuşu yok. Bazı özel hava yolları Avrupa-İzmir arasında direkt uçuşlar düzenlemeye başladı. Obezite cerrahisinde İzmir'i yurt dışına açtık. hedefimiz, kalp damar ve onkoloji hastanesi kurmak" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!