Obez hastalara tüp mide ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Obez hastalara tüp mide ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 13:28

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Özel bir hastanede görevli Op. Dr. Ahmet Özdemir, süper obez hastası bir kadına uyguladıkları tüp mide ameliyatıyla başarılı bir operasyon geçirdiklerini söyledi.

Obezitenin insan sağlığını bozan çağın en ciddi hastalığı olarak sayıldığına ve bu yüzden erken tedavinin gerektiğine dikkati çeken Özdemir, şöyle devam etti:

"Şeker hastalığı, karaciğer yağlanması, kolesterol yükselmesi ve hiperetansiyon ile karakterize, metabolik sendromun en büyük sebebidir. Bunun dışında kalp-damar hastalıkları, hormon bozukluğu, hareket kısıtlılığı, çabuk yorulma, uyku apnesi, sosyal adaptasyon problemleri gibi daha çok sayıda hastalığa ve rahatsızlığa neden olmaktadır. Yaş geçtikçe kilo artımıyla bu problemler daha çok şiddetlenmekte ve giderek geri dönülmez hasarlar meydana getirmektedir. Önemli olan bu evreler gelmeden obezitenin tedavisinin yapılmasıdır. Erken dönemde obezite tedavisinin yapılmasıyla sözü edilen bu hastalıklar yüzde 90-95’e yakın oranda iyileşmektedir."

Haberin Devamı

Henüz 30 yaşında 161 kilogram olan Gülhan Oktay'ın 4 gün önce geçirdiği tüp mide ameliyatı sayesinde kilo vermeye başladığını aktaran Özdemir, tüm obez riskiyle karşı karşıya olan hastaların zaman kaybetmeden tedaviye başlamalarını önerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!