Obama’ya da ‘hayır’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Obama’ya da ‘hayır’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 07:12

Nobel Edebiyat Ödülü’nü almak için İsveç’e gitmeyeceğini açıklayan ABD’li müzisyen Bob Dylan, Başkan Obama’nın dün Beyaz Saray’da düzenlediği davete de mazeret göstermeden katılmadı.

Haberin Devamı

Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen ABD'li müzisyen Bob Dylan 10 Aralık'ta İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenecek ödül törenine gitmeyeceğini açıkladı. Ancak Dylan'ın katılmadığı davetler bununla sınırlı değil...

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre sanatçı, ABD Başkanı Barack Obama'nın dünkü davetine de gitmedi. Obama, Nobel ödülü kazanan ABD'lilerle törenden önce bir araya gelecekti. Ödülü kazanmasının ardından bir süre sessiz kalıp tepki uyandıran ve törene gitmeyeceğini açıklayan Dylan'ın Obama'nın davetine gidip gitmeyeceği de merak ediliyordu.

Ancak Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest konuya açıklık getirmek amacıyla "Merak edenler için söyleyelim: Ne yazık ki Bob Dylan bugün Beyaz Saray'da olmayacak. Onun için herkes rahatlayabilir" diyerek ilginç bir açıklamada bulundu. Ernest, Dylan'ın davete katılmama gerekçesini açıklamadığı ancak sanatçı ile Başkan Obama'nın daha önce bir araya geldiğini ve "Başkanın bu karşılaşmadan çok keyif aldığını" söyledi.

Haberin Devamı

BAŞKAN'DAN MADALYA ALMIŞTI

Obama 2012'de Dylan'a Başkanlık Özgürlük Madalyası takdim etmişti. Obama ise Dylan ile karşılaşma anını şöyle anlatmıştı: "Geldi, 'The Times They are a Changin' şarkısı çaldı, şarkısını bitirdi, sahneden indi, elimi sıktı (ilk sırada oturuyordum), hafifçe gülümsedi ve gitti. Hepsi bu kadardı. Bu bizim tek etkileşimimiz oldu. Sonra düşündüm: Bob Dylan böyle seviliyor. Size yardakçılık yapmasını ve size sırıtmasını istemezsiniz. Her şeye karşı belli bir mesafede kalmasını istiyorsunuz." Obama, Dylan'ın bu hâliyle de fantastik bir etki oluşturduğunu söylemişti.

Obama’ya da ‘hayır’ dedi

BAKMADAN GEÇME!