Obama: Zaman tükeniyor, maaş vergisi inmeli

Güncelleme Tarihi:

Obama: Zaman tükeniyor, maaş vergisi inmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 00:00

ABD Başkanı Barack Obama’nın Kongre’den geçmesi için yoğun uğraş verdiği, maaş bordrosu vergi indirimleri ve işsizlik yardımlarının uzatılması konusu, Temsilciler Meclisi’nin bu yöndeki düzenlemeyi reddetmesiyle iyice çıkmaza girdi.

Temsilciler Meclisi, önceki gün yaptığı oylamada, Senato’da geçen haftasonu bazı Cumhuriyetçi senatörlerin de desteğiyle onaylanan, maaş bordrosu vergi indirimleri ve işsizlik yardımlarının iki aylığına uzatılmasına yönelik tasarıyı reddetti. Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Meclis, bunun yerine bir yıllık bir  plan üzerinde Senato ile derhal müzakerelere geçilmesi talebinde bulundu. Eğer Kongre, yıl sonuna kadar yaşanan çıkmazı aşmayı başaramaz ve Amerikalı çalışanlarda yıllık 1000 dolar civarında tasarruf sağlayan vergi indirimini uzatmazsa, 1 Ocak itibariyle 160 milyon orta gelirli Amerikalı çalışanın vergilerinin yüzde 2 oranında artacağı, 2 milyon civarında kişinin ise işsizlik yardımlarını kaybedebileceği belirtiliyor.
Saat işliyor zaman tükeniyor
ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi milletvekillerine yönelik sert uyarılarda bulundu. Kongre üyelerine siyaseti bir kenara bırakmaları çağrısında bulunan Obama, “Kongre üyeleri gerilimi tırmandırıcı tavırlara son vermeli. Saat işliyor, zaman tükeniyor. Eğer Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler, Senato’da kabul edilen tasarıyı onaylamayı, hatta Meclis Genel Kurulu’na dahi getirmeyi reddederse, vergiler 11 gün içerisinde artacak” dedi. Senato’da geçen cumartesi günü her iki partinin desteğiyle varılan  uzlaşmanın, vergilerin 1 Ocak’ta artmasını önlemenin tek uygulanabilir yolu olduğunu ifade eden Obama, vergi indirimlerinin uzatılmamasının, Amerikan ekonomisindeki toparlanmayı tehlikeye atabileceği uyarısı yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!