Obama: Trump mantıksız ve bilgisiz

Güncelleme Tarihi:

Obama: Trump mantıksız ve bilgisiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 09:18

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya lideri Putin'in kendisinden daha iyi bir lider olduğunu söyleyen Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ı "mantıksız ve bilgisiz" olmakla suçladı.

Haberin Devamı

Obama: Trump mantıksız ve bilgisiz

Obama ASEAN Zirvesi için bulunduğu Laos'tan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, "Trump ağzını her açtığında, başkanlık için yeterli nitelikte olmadığını kanıtlıyor" dedi.

Trump Çarşamba günü New York'ta katıldığı bir forumda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD Başkanı Barack Obama'dan çok daha iyi bir lider olduğunu söylemiş ve Kasım ayındaki seçimi kazanması durumunda ''Putin'le iyi bir ilişki kuracaklarını düşündüğünü'' belirtmişti.

Obama son 1 hafta içinde önce Çin'de G20, ardından Laos'ta Asean (Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği) Zirvesi'ne katıldığını hatırlatarak, 'dünya liderleriyle görüştüğünü ve bunun ciddi bir iş olduğunu' söyledi.

Haberin Devamı

Obama "Ne konuştuğunuzu bilmek ve ev ödevinizi iyi yapmak zorundasınız. Ağzınızdan çıkan kelimeler üzerinde düşünülmüş ve uygulanabilir politikaları yansıtmalı" dedi.

KAMUOYUNU SORGULAMAYA ÇAĞIRDI

Obama ayrıca kamuoyu ve basını "Trump'ın çelişkili, mantıksız ve bilgisiz görünen açıklamalarını" dinleyip sorgulamaya çağırdı.

Putin, geçen yıl sonunda yaptığı basın toplantısında Trump için "parlak ve yetenekli biri" demişti.

Obama: Trump mantıksız ve bilgisiz

Dün New York'ta düzenlenen forumda eski muharip gaziler Trump'a ve Demokratların başkan adayı Hillary Clinton'a sorularını yöneltti.

Yarım saat süren forum sırasında Trump ordu hiyerarşisini de hedef alırken, generallerin Obama yönetimi altında enkaza dönüştüklerini belirtti.

Obama: Trump mantıksız ve bilgisiz

Trump, orduda cinsel taciz sorunu konusunda ise büyük eleştirilere hedef olan Twitter mesajının arkasında durduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi aday, 2013'te attığı ''Kadınlarla erkekleri birarada tutan bu dahiler ne olmasını bekliyorlardı ki?'' ifadesini içeren mesajı için ''doğru bir tweet o'' dedi.

Haberin Devamı

Hillary Clinton ise 2002'de Senato'daki oylamada Irak savaşına verdiği desteği "hata'' olarak niteledi, Trump'ın da bir dönem Irak'ın işgalini desteklediğini söyledi.

Trump ise Irak Savaşı'na tamamen karşı çıktığını iddia etti.

Obama: Trump mantıksız ve bilgisiz

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!