Obama, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Obama, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 23:05

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve aynı zamanda ikinci veliaht prensi olan Muhammed bin Selman ile görüştü.

Haberin Devamı

Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre, Obama, Selman’la Oval Ofis’teki görüşmesinde, nisan ayında Riyad’da gerçekleşen ABD-Körfez İşbirliği Konseyi esnasında ele aldıkları konuları görüşmeyi sürdürdü. 

Obama, terör örgütü IŞİD’e karşı yürütülen kampanyaya desteğinden dolayı Suudi Arabistan’ı överken, iki yetkili, acil insani yardım ihtiyaçlarına kaynak sağlanmasının da aralarında bulunduğu Irak halkını desteklemeye dönük adımları değerlendirdi.

Obama ve Selman, Suriye meselesinde ise Beşar Esad’in içinde yer almadığı bir siyasi geçişin yanı sıra çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını desteklemenin önemi bir kez daha vurguladı.

Obama, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü

Haberin Devamı

İki devlet adamı Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne katkı sunulması konusunda mutabık kalırken, Obama, Riyad yönetiminin Yemen’deki savaşın siyasi yollardan bitirilmesine yönelik çabalarından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İran’ın bölgede istikrarsızlığa yönelik eylemlerini de ele alan Obama ve Selman, gerilimi azaltacak adımların bulunmasını kararlaştırdı.

ABD Başkanı Obama, Selman’ı Suudi Arabistan’ın ekonomik reform programı nedeniyle kutlarken, ABD’nin Riyad yönetiminin ekonomik dönüşüm programı 2030 hedeflerini yakalaması için güçlü desteğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!