Obama’nın üvey kardeşi: ‘Babam, alkol alıp annemi döverdi’

Güncelleme Tarihi:

Obama’nın üvey kardeşi: ‘Babam, alkol alıp annemi döverdi’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 11:36

ABD Başkanı Barack Obama’nın üvey kardeşi Mark Obama Ndesandjo çıkardığı yeni otobiyografi kitabında babasının sarhoş olup sürekli annesini dövdüğünü kaleme aldı.

Haberin Devamı

Çin’de yaşayan ve daha önce kendi yaşamından izler taşıyan bir roman yazan Ndesandjo’nun yeni otobiyografi kitabı “Kültürler: Kendimi Keşfetme Yolculuğum” başlığını taşıyor. Şubat ayında piyasaya çıkacak kitap, Obama’nın 1995 yılında çıkan anı kitabı “Babamdan Hayaller”de yer alan bazı bilgileri de “düzeltmeyi” amaçlıyor.

Yazar, aile içi meseleleri kitabında yansıttığı için akrabalarından tepki gördüğünü fakat, ilk kitabında olduğu gibi bu eserinde de aile içi şiddete dikkat çekmeyi amaçladığını belirtiyor.Ndesandjo, kitabın tanıtımı için Çin’in Guangzu kentinde bir basın toplantısı düzenledi. Üvey kardeşi Barack Obama ile ilişkisinin nasıl olduğu sorusuna cevaben: “Şu an aramız iyi değil ve bunun bir nedeninin yazdıklarım olduğunu düşünüyorum. Yazdıklarım yüzünden ailemizden bazı insanlar ile aram açıldı” dedi. Ndesandjo, araları iyi olmasa da bir gün kardeşiyle yeniden görüşmek ve onu kucaklamak istediğini söyledi.

Barack Obama’nın babasının üçüncü evliliğinden dünyaya gelen Ndesandjo, kitapta, babasının sarhoş olduğu zamanlarda annesini dövdüğünü yazdı. Kitapta, yine böyle bir dayak esnasında, baba Obama’nın annesinin boğazına bıçak dayadığını belirten yazar, bu olaydan sonra annesinin polise şikayette bulunduğunu yazdı. Ndesandjo’nun annesi, daha sonra baba Obama’dan boşandı ve başka biriyle evlendi.

Haberin Devamı

Otobiyografide, Barack Obama’nın, Kenya’da 1988 yılında üvey kardeşiyle ilk kez karşılaşması da anlatılıyor. Ndesendjo, “Barack benim fazla ‘beyaz’ olduğumu düşündü. O da benim için fazla ‘siyah’tı. O zamanlar, Kenya’ya Afrika’daki köklerini aramaya gelen bir Amerikalıydı. Ben ise Kenya’da yaşayan bir Amerikalıydım” diyor.500 sayfalık kitapta, Barack Obama’nın “Babamdan Hayaller” kitabında Ndesandjo’nun annesinin söylediğini ifade ettiği sözlere yönelik “düzeltmeler” de bulunuyor. Ndesandjo, “Barack’ın yazdığı pek çok şey yanlıştı. Fakat onu anlıyorum. Kitabıyla, kendine yeni bir kimlik bulmak istedi” diyor.

Obama’nın babası 1982 yılında, 46 yaşında iken, bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Başkan Obama’ya benzeyen Mark Obama Ndesandjo’nun annesi de, Barack Obama’nın annesi gibi Amerikalı. Çocukluğunu Kenya’da geçiren Obama’nın üvey kardeşi, üniversiteyi ABD’de okudu ve fizik alanında doktora yaptı.2001 yılından beri Çin’in Şenzen kentinde yaşayan ve eşi Çinli olan üvey kardeş, burada bir danışmanlık şirketinde çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!