Obama’nın kâbusu

Güncelleme Tarihi:

Obama’nın kâbusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2013 01:19

ABD’de en kritik zamanda, en kritik bölgede bir büyük okul katliamının daha eşiğinden dönüldü. Eleştirilerin hedefinde yine Obama ve Kongre var.

Haberin Devamı

ABD’deki Columbine Lisesi’nde 20 Nisan 1999’da 12 öğrenci ve bir öğretmen katledilmişti. Yine Colorado eyaletinde bulunan Aurora’da bir sinemada 20 Temmuz 2012’de 12 kişinin öldüğü katliamla bireysel silahlanma hakkını kısıtlama tartışması bir kez daha açılmış, fakat Sandy Hook İlkokulu’nda da 12’si çocuk 18 kişinin 14 Aralık 2012’de öldürülmesi engellenememişti.


Sandy Hook’un birinci yıldönümü arifesinde, Columbine ve Aurora’ya çok yakın Centennial kentindeki Arapoe Lisesi de önceki gün kana bulandı. Yerel saatle 12.33’te, liseye silahla giren Karl Halverson (18) adlı öğrenci, tüfek ve molotof kokteylle dehşet saçtı. 2 bin 200’den fazla öğrencinin okuduğu lisede biri ağır üç genç yaralandı. Tüfeğiyle intihar eden Halverson, hitabet ve münazara takımında kendisine daha kötü bir rol verdiği için kavgalı olduğu kütüphane görevlisi Tracy Murphy’i öldürmek için okula gelmişti.Murphy’nin kaçtığı belirtildi.

Haberin Devamı

Sorumluluk Kongre’de

ABD’de otomatik silah satın almanın hâlâ çok kolay olması, Başkan Barack Obama’yı zorluyor. Obama, benzer dramların bir daha yaşanmaması amacıyla silah yasasındaki değişiklikler için halkın Kongre’ye baskı yapması gerektiğini dün de tekrarladı. Sandy Hook katliamında kullanılan silahın üreticisi, olaydan bu yana kârını yüzde 52 artırdı. Silah lobisinin etkin olduğu Kongre ise sessiz. Yasal düzenlemeleri engelleyen Kongre üyelerinin fotoğrafları manşetlerde. Halkın yüzde 56’sı Obama’yı da dürüst bulmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!