Obama Merkel ile telefonda görüştü

Güncelleme Tarihi:

Obama Merkel ile telefonda görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 09:17

ABD Başkanı Obama, Merkel’e 12 Ocak’ta İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Alman vatandaşları için başsağlığı dilerken, iki lider Avrupa’daki sığınmacı krizi ve Ukrayna meselelerini konuştu.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama’nın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Beyaz Saray’ın açıklamasına göre, Obama, 12 Ocak’ta Sultanahmet’teki terör saldırısında hayatını kaybeden Alman vatandaşları için taziyelerini iletti.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 4 Şubat’ta Suriye ve komşu ülkeler için yapılacak donörler konferansı dahil Avrupa’daki sığınmacı krizini ele alan Obama ve Merkel, konferansın Suriye’deki insani krize çözüm bulmak için küresel çabaları harekete geçirme fırsatı sunduğunda mutabık kaldı.


Sığınmacı krizinde Merkel’in liderliğindeki gayretleri desteklediğini aktaran Obama, eylülde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında dünya
genelindeki mülteciler ve onları öncelikli olarak ağırlayan ülkeler için liderler düzeyinde Küresel Sığınmacı Zirvesi düzenlemeyi planladığını Merkel’e iletti.

İki lider, savaştan hayatları altüst olmuş milyonlarca insanı korumaya yönelik gelecek aylarda da birlikte çalışma taahhüdünde bulundu.

Görüşmede Ukrayna meselesini de ele alan Obama ve Merkel, Minsk anlaşmalarında yer alan taahhütlerin tüm taraflar tarafından yerine getirilmesini hızlandırmak için kararlılıklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!