Obama Fenerli Taurasi’yi kutladı

Güncelleme Tarihi:

Obama Fenerli Taurasi’yi kutladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2010 00:00

ABD lideri, sarı lacivertlilerin potadaki yeni transferine “44 sayı attığın maçı izlerken, ‘Bu kız o kadar başarılı ki, acaba erkek takımında da oynayabilir mi?’ diye düşündüm” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Kadınlar Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe forması ile izleyeceğimiz ABD’li basketbolcu Diana Taurasi, ülkesinde büyük bir onur yaşadı. “Kadın basketbolunun LeBron’u” olarak da adlandırılan ünlü oyuncu, geçen yıl kaptanlığını yaptığı WNBA şampiyonu Phoenix Mercury’deki takım arkadaşları ile birlikte ABD Başkanı Barack Obama’nın huzuruna çıktı. Beyaz Saray’da ağırladığı basketbolcuları tek tek kutlayan ABD Başkanı Obama, WNBA maçlarını büyük bir ilgi ile izlediğini belirtti. Kendisi de eski bir basketbolcu olan başkan, “Sizler sporcuların hem sağlıklı, hem güzel olabileceği konusunda örneksiniz” diye iltifatta bulundu. Obama, bunun ardından gelecek sezon Fenerbahçe’de oynayacak olan Taurasi’yi çok beğendiğini söyledi.
Sağlıklı ve güzelsiniz
Bununla da kalmayan Obama, sarı lacivertlilerin yeni yıldızına, “Geçen gün 44 sayı attığın maçı izlerken, ‘Bu kız o kadar başarılı ki, acaba erkek takımında da oynayabilir mi?’ diye düşündüm” dedi. Taurasi ise başkanın övgü dolu bu sözleri üzerine teşekkür etti. ABD Başkanı Obama daha sonra basketbolcularla birlikte Beyaz Saray’da yemek yedi. 2006, 2008 ve 2009 sezonlarında WNBA’in sayı kraliçesi olan 28 yaşındaki Diana Taurasi, 2009’da normal sezon ve finallerin MVP’si (en iyi basketbolcusu) seçilmişti.

Haberin Devamı

Yeni sezonda Türkiye’de

Geçen sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde yenilgisiz olarak şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, yeni sezon için dev bir transfer yaparak Diana Taurasi’yi renklerine bağlamıştı. Dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul gören ABD’li yıldızın Türkiye’ye transferi büyük ses getirmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!