2017 AÖBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖABT soru ve cevapları yayınlandı!

Güncelleme Tarihi:

2017 AÖBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ÖABT soru ve cevapları yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 21:33

2017 AÖBT sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini koruyor. AÖBT sınav sonuçları ÖSYM tarafından merakla beklenirken geçtiğimiz gün ÖABT sınav soruları ve cevapları adayların erişimine açılmıştı. Sorular ve cevapların ardından gözler ÖABT sonuçlarına çevrildi. ÖSYM, öğretmen adaylarının sınav sonucuna yönelik sorularına ise resmi sayfası üzerinden yanıt verdi. Peki, 2017 AÖBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ÖABT soruları ve cevapları dün akşam saatlerinde yayımlandı. ÖSYM, resmi sayfası üzerinden yaptığı duyuruyla ÖABT 2017 sınavında çıkan soruların yayınlanmasıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Öte yandan Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı sonuç tarihi de net olarak belirtildi. Peki ÖSYM sınav takvimine göre ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖABT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM’nin ‘2017- ÖABT: Temel Soru Kitapçıklarının ve Cevap Anahtarının Yayımlanması’ başlık duyurusu

'Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017- ÖABT Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (%10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır. Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.
2017-Öğretmenlik Alan BilgisiTesti (2017-ÖABT) Sınavında, sorulmayan sorular (% 10) Testlere göre aşağıda verilmiştir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Testi: 7.Soru
Matematik (Lise) Öğretmenliğ Testi: 28. ve 35. Sorular
Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Testi; 4. ve 19. Sorular

AÖBT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sorular ve cevapların ardından gözler ÖABT sonuçlarına çevrildi. ÖSYM, öğretmen adaylarının sınav sonucuna yönelik sorularına ise resmi sayfası üzerinden yanıt verdi. 2017 sınav takvimine göre Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuçları 4 Ağustos’ta açıklanacak

 

BAKMADAN GEÇME!