ÖABT sınav yerleri ÖSYM tarafından açıklandı! 2017 ÖABT sınav giriş belgesi

Güncelleme Tarihi:

ÖABT sınav yerleri ÖSYM tarafından açıklandı 2017 ÖABT sınav giriş belgesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 13:03

ÖABT sınav giriş yerleri, ÖSYM tarafından adayların erişimine paylaşıldı. Öğretmen olabilmek için katılım sağlamak zorunda oldukları ÖABT sınavı için hazırlıklarını tamamlayan adaylar, sınav giriş belgelerini çıktı alacak. Peki, ÖABT sınav giriş yerleri nasıl çıktı alınacak? İşte, sınav öncesi on binlerce vatandaşın merakla araştırdığı konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

2017 ÖABT sınav giriş belgelerinin nasıl alınacağı binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 2017 Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı için artık çok az bir zaman kaldı. ÖSYM tarafından erişime açılan ÖABT sınav giriş belgeleri için sınava girecek olan adaylar belgelerini almaya devam ediyorlar. Öte yandan ÖABT sınavına girecek olan adaylar için ÖSYM'den vatandaşlara uyarılar yapıldı. Peki, 2017 ÖABT sınav giriş belgeleri nasıl alınır? İşte detaylar.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) bu haftasonu yapılacak oturum ile gerçekleştirilecek. Sınava girecek adaylar sınav giriş belgesi ve sınav ücretlerini merakla sorguluyorlar. 16 Temmuz pazar günü yapılacak sınav öncesinde ÖSYM'den sınavlar hakkında bir takım uyarılar bulunuyor. ÖABT sınav giriş yerleri belgeleri ÖSYM'nin resmi internet adresi ais.ösym.gov.tr'den edinilecek. 15 dakika kuralı ise önceki sınavlarda olduğu gibi yine uygulanacak.

Haberin Devamı

• Sınava başvuru işleminizi kılavuzda belirtildiği şekilde yaparak sınav ücretini yatırınız. Başvuru bilgilerinizi, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday başvuru kayıt bilgilerinizin dökümünü edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklayınız.

• Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini başvuru süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak, işleme alınmayacaktır.

• Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, belirtilen saatten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Bu nedenle adayların, Sınava Giriş Belgelerinde yazılı “Sınav Saati”nden en az 1 saat önce sınava girecekleri binanın önünde hazır bulunmaları gerekmektedir.  Bu Kılavuz, "Kamu Görevlerine İlk defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca hazırlanmıştır. Sınava başvuran adaylar Kılavuzda ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar. ÖSYM tarafından sınav ilgili olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler, ÖSYM’nin internet sayfasından kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle ilgililerin ÖSYM’nin internet sayfasını sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. 6114 sayılı Kanun’un 7. maddesinin 5. fıkrası gereği sınav ile ilgili açıklama ve duyurular, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının internet sayfasından yapılır. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Haberin Devamı

ÖABT SINAV GİRİŞ YERİ BELGELERİ İÇİN TIKLAYIN

SINAV TARİHLERİ, SINAV SAATLERİ, SINAV SÜRELERİ VE SINAV ÜCRETLERİ

ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ, SINAV SÜRESİ VE SINAV ÜCRETİ:

16 Temmuz 2017, Saat: 10.00, 75 dakika, 60,00 TL

(ÖABT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına
da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 180,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.)

BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 5,00 TL

ÖSYM'DEN UYARI

Kılavuzda yer alan ücretlerin dışında; yeniden şifre edinme, sonuçlara veya sorulara itiraz, belge çıkarma vb. nedenlerle, adaylardan alınacak diğer ücretler, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve ÖSYM’nin internet sayfasından kamuoyuna duyurulur. Başvuru merkezleri ve bankalar tarafından, kılavuzda ve ÖSYM’nin internet sayfasında belirtilen ücretlerin dışında herhangi bir işlem için adaylardan ücret talep edilemez. Başvurusunu veya tercihini yapmayan, başvurusu veya tercihi geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez/devredilmez. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaya aittir. Başvuru merkezleri tarafından başvuru işlemini yapan adaydan sadece başvuru hizmeti ücreti alınır, başvuru esnasında fotoğraf ve şifre için ayrıca ücret alınmaz. Ücretlere KDV dâhildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!