ÖABT sınav giriş belgesi nasıl alınır? ÖABT sınavı ertelendi mi? İşte ÖSYM'den açıklama

Güncelleme Tarihi:

ÖABT sınav giriş belgesi nasıl alınır ÖABT sınavı ertelendi mi İşte ÖSYMden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 18:34

ÖABT sınav giriş belgesinin nasıl alınacağı, Öğretmenlik Alan Bilgisini Sınavına girecek olan vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Öğretmen adaylarının gireceği ÖABT sınavı yerleri belli oldu ancak sınav tarihiyle ilgili iddialar vatandaşlar üzerinde soru işaretlerine neden oldu. Bu yılın takvimine göre Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak sınavın gerçekleşeceği tarih belirlendi. Peki, ÖABT sınav giriş belgesi nasıl alınır? ÖABT sınavı ertelendi mi? İşte ÖSYM açıklaması.

Haberin Devamı

Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı'nın (ÖABT) 16 Temmuz tarihinde yapılacak olması 'erteleme' söylentilerini gündeme getirdi. Peki 15 Temmuz darbe girişimi anma programlarının ve demokrasi kutlamalarının bir gün sonrasında yapılacak olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ertelenecek mi? İşte ÖABT sınav tarihi ve ÖSYM'nin açıklaması!

Öğretmen adaylarının gireceği ÖABT sınavı yerleri belli oldu ancak sınav tarihiyle ilgili iddialar soru işaretlerine neden oldu. Bu yılın takvimine göre Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacak. Ancak bu tarihten hemen önce 15 Temmuz anma töreninin düzenlenecek olması takvimde değişiklik olduğu iddialarını gündeme getirdi. Bazı internet sitelerinde dolaşan ‘ÖABT ertelendi’ haberlerinin doğruluğunu araştıran adaylar resmi bir yanıt bekliyordu. ÖSYM’den söz konusu iddialara yalanlama geldi.

Haberin Devamı

ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre KPSS Alan Bilgisi Sınavı belirlenen tarihte gerçekleştirilecek. İnternet üzerinden yayınlan söylentilerin asılsız olduğunu belirleten yetkililer, "Takvimsel değisiklik olması halinde bu bilgiyi resmi duyuru ile bildirirdik. Herhangi bir takvimsel değişiklik soz konusu değildir.." açıklamasında bulundu.

ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

2017-KPSS ve ÖABT'ye başvuran adaylar için katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

Adaylar girdikleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturuma girmek mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!