İsrail'den dev sipariş!

Güncelleme Tarihi:

İsrailden dev sipariş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 12:56

Anadolu Grubu, İsrail’le 18.6 milyon Euro’luk ihracat anlaşması yaptı. Sipariş ile ilgili teslimatlara 2018 içinde başlanacak.

Haberin Devamı

İsrailden dev sipariş
ANADOLU Isuzu, son günlerde Kudüs’ü tartışmasıyla gündeme gelen İsrail’den yaklaşık 18.6 milyon Euro tutarında bir sipariş alındığını bildirdi. Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamada, “İsrail distribütörümüz Universal Trucks Israel Ltd.’nin kazanmış olduğu bir ihale kapsamında distribütörümüzden yaklaşık 18.6 milyon Euro tutarında bir sipariş alınmış ve teslimata ilişkin sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sipariş ile ilgili teslimatlara 2018 yılı içerisinde başlanması ve teslimatların 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır” denildi.

Haberin Devamı

25 MODEL ÜRETİYOR

Anadolu Isuzu, Türkiye’de 5 farklı segmentte 25 model üretimi yapıyor. Üretimde en fazla pay yüzde 25 ile midibüste. İkinci pay ise yüzde 12 ile D-Max markalı pick-up’ta. Şirket ayrıca, kamyon, kamyonet ve otobüs üretimi de yapıyor. Anadolu Isuzu’da çalışan sayısı ise 823 kişiye ulaştı. 2016 sonu cirosu yaklaşık 830 milyon TL. Şirketin üretim kapasitesi ise tek vardiyada 19 bin adet olarak gerçekleşiyor. 2016 yılında toplam 5 bin 240 adet araç üretildi, bu araçların 666 adedi ihraç edildi. Şirket bir yandan Isuzu ile olan ortaklığını yeni projelerle güçlendirirken, diğer yandan da yeni işbirliği fırsatlarını değerlendiriyor.

30 ÜLKEYE İHRACAT

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, şu anda 30 küsür ülkeye ihracat yapan şirketin yeni pazar arayışlarını hızlandırdığını söyledi. Yıl sonunda ihracatta yüzde 20 büyüme beklediklerini ifade eden Arıkan, “Doğusu ve batısıyla Avrupa’yı tamamladık. Bir-iki eksik ülke kaldı ki onlar da çok büyük eksikler değil. Geçmiş yıllarda daha stabil durumda olan ihracat portföyü, yeni distribütör atamaları ile birlikte ivme kazandı. Anadolu Isuzu’nun tüm segmentlerindeki ihracat faaliyetleri, son 10 yılda 400 milyon Euro’nun üzerinde gerçekleşti. Burada ihracat faaliyetlerimizin lokomotif görevini üstlenen yurdışındaki distribütörlerimiz ile sinerjik işbirlikteliklerine büyük önem veriyoruz. Yeni distribütör anlaşmaları için Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da çalışmalar kesintisiz olarak sürdürülüyor” dedi. Yapılan önemli yatırımlarla Ar- Ge’de çok önemli bir noktaya geldiklerini vurgulayan Arıkan, burada 100’e yakın çalışanları olduğunu ancak, bu sayının yeni projelerle artacağını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!