O tartışmadan sonra asker HDP'li vekil Alican Önlü'den şikayetçi oldu...

Güncelleme Tarihi:

O tartışmadan sonra asker HDPli vekil Alican Önlüden şikayetçi oldu...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 12:23

Tunceli'de yol kontrol noktasındaki güvenlik güçleri, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün, görevlerini yerine getirmelerine engel olduğu gerekçesiyle şikayette bulundu.

Haberin Devamı

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Tunceli-Erzincan karayolu Sütlüce yol kontrol ve arama noktasında 10 Haziran'da güvenlik güçlerinin HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'ye ait aracı, içinde milletvekili olmadığı anda durdurarak kontrol etmek istediği belirtildi.

Araçtaki "Milletvekili Alican Önlü'nün eşi olduğunu" beyan eden şahsın, kimlik göstermek istemediği, güvenlik güçlerinin görevini yerine getirmelerini, usulüne uygun arama yapmalarını engellemeye çalıştığı ve "Aracın milletvekili aracı olduğunu" söyleyerek "Aranamayacağı" gibi söylemlerde bulunduğu aktarılan açıklamada, bahse konu aracın güvenlik güçleri tarafından gözle kontrol edilerek bölgeden ayrılmasına izin verildiği bildirildi.

Aracın içinde bulunan kişinin, yol kontrol ve uygulama noktasından ayrılırken "Ben milletvekili eşiyim, benim aracımı kontrol etmek ve bana kimlik sormak ne demek? Burada bekleyin, siz göreceksiniz" gibi söylemlerde bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Daha sonra yol kontrol noktasına gelen HDP Milletvekili Alican Önlü, güvenlik güçlerimizle konuşmaya başlamış, 'aracının durdurulamayacağı, aranamayacağı' gibi gibi sözler söyleyerek, güvenlik güçlerimizin görevlerini yerine getirmelerini engellemeye çalışmıştır. Bahse konu yol kontrol noktasında bulunan güvenlik güçlerimiz görevlerini yerine getirmelerinin engellendiği yönünde şikayette bulunmuş ve konu hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır."

Haberin Devamı

TARTIŞMA NASIL ÇIKTI

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü’e ait olan ve eşi Hayriye Önlü’nün kullandığı otomobilin Tunceli kent girişindeki kontrol noktasında aranmak istendi. Hayriye Önlü, otomobilin bagajını açması istenince aracın TBMM tarafından milletvekili aracı olarak tescil edildiğini belirterek aratmak istemedi. Eşinin telefon etmesiyle kontrol noktasına giden Alican Önlü, görevli astsubay ile arasında geçen sert tartışmanın görüntülerini kendi twitter hesabından paylaştı.

Kontrol noktasına gelen ve jandarmalarla tartışan HDP Milletvekili Ali Önlü, kendisine ’terörist’ suçlaması yapıldığını ileri sürerek, görevli astsubaya "Sen FETÖ’cüsün" dedi. Videoya göre diyaloglar şöyle:

Haberin Devamı

* Alican Önlü: Nedir? Teröristtir, yasaya dayanmıyorsa teröristtir. Yok ya, sen milletvekiline terörist diyorsun.

- Astsubay: Milletvekili şu an bizim işimizi yapmayı engelliyor.

* Alican Önlü: Yok ya, sen milletvekiline terörist diyorsun.

- Astsubay: Şu anda arkadaşları engelliyorsun. Ben diyorum ki bak, lafı saptırıyorsunuz, biz bunu haberlerde görüyoruz. HDP’li vekiller hakkında iddianameler var. Biz bunu haberlerde görüyoruz.

'SEN FETÖCÜSÜN'

* Alican Önlü: Senin bunu söylemeye hakkın yok. Sen yargı mısın? Senin komutanın FETÖ’cü, sen FETÖ’cüsün o zaman, sen FETÖ’cüsün, kesinlikle sen FETÖ’sün.

-Astsubay: Doğrudur, evet. Bu konuda bir şikayetin varsa git yap. Niye burada görevliyim o zaman?

Haberin Devamı

* Alican Önlü: Kesinlikle sen FETÖ’cüsün. Bakın bu huzuru bozan FETÖ’cüdür. Senin komutanın yakalandı FETÖ’cü diye, daha ne o zaman, yargıdadır. O zaman sen de FETÖ’cüsün.

- Astsubay: Bizim işimizi engellemeyin.

* Alican Önlü: Bak burada benim yolumu kesti, FETÖ’cü diye tutuklandı 20 gün önce.

- Astsubay: Sıkışınca FETÖ’cü diyorsunuz.

* Alican Önlü: Sen diyorsun. Sen FETÖ’cüsün gerçekten. Yasalara uymayan kimdir, FETÖ’cüdür, yasalara uymuyorsun.

- Astsubay: Çekiyorsun değil mi, Ben sizi şikayet edeceğim.

Başka bir görevli: Şu anda suç işliyorsunuz.

* Alican Önlü: Çek, çek, ben de çekiyorum. Zaten suç duyurusunda bulunuyorum.

- Astsubay Bulun, bulun.

* Alican Önlü: Bulundum. Bir milletvekiline terörist demek, ne demek ya?

Haberin Devamı

'BU BAYRAK İÇİN ÖLÜRÜM'

- Astsubay : (Yanında direkteki Türk bayrağını göstererek): Ben bu bayrak için ölürüm ölürüm, senin için ölmem, bayrak için ölürüm.

* Alican Önlü: Ya bu bayrak senin değil.

- Astsubay; (Parmağını sallayarak) Bu bayrak bizim.

* Alican Önlü: Elini indir, elini indir (Sesini yükseltip, jandarma görevlisini iterek) Elini indir, yav elini indir.

- Astsubay: Sen kimsin elimi indireyim. Görevimi yapmamı engelliyorsun. Çeksene sen, çekil sen.

* Alican Önlü: İnsanca konuş, çekmiyorum al, ceza yaz.

-Astsubay; Al git (aracını kast ederek)

* Alican Önlü: Ne yapacaksın? Bu araca ceza da yazamıyorsun. Milletvekili aracı diye bakın, farkı nedir, ayrıcalığı ne? Yasa yasa.

Haberin Devamı

- Astsubay: Ben kabul etmiyorum kardeşim, senin vekil olduğunu kabul etmiyorum, etmiyorum.

* Alican Önlü: Sen kimsin la, sen yasa değilsin. Sen yasaların üzerinde değilsin.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!