O silahlar denizden çıktı

Güncelleme Tarihi:

O silahlar denizden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2013 17:32

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde Hasan Ferit Gedik ile 9 kişinin vurulduğu olayla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı. Olaylarda kullanıldığı öne sürülen 3 silah ise denizden çıkarıldı.

Haberin Devamı

BU FOTOĞRAFLAR SADECE hurriyet.com.tr'DE

Gülsuyu'nda uyuşturucu çetelerine karşı düzenlenen yürüyüşte Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesi ve 9 mahalle sakinin yaralanmasıyla ilgili Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada, dün 20 kişi gözaltına alınmıştı. Çalışmalarını bugün de sürdüren polis, olayların elebaşısı olduğu iddia edilen G.K. ile E.Ç. ve E.K.'yı gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1.5 kilo esrar bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin sorgularında olayda kullanılan tabancaların Tuzla Sahili'ne atıldığı belirlendi. Organize Suçlarla Mücadele polisi, Deniz Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Tuzla Sahili'nde arama yaptı. Dalgıçların kullanıldığı arama çalışmalarında Gedik ile 9 ayrı şahısın vurulduğu olaylarda kullanıldığı iddia edilen 3 silah bulundu. Denizden çıkarılan silahlar incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

"OLUMLU YANIT VERMEDİLER"

Maltepe Gülsuyu'nda Pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gülsuyu'na götürülmesi için İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yapılan görüşme olumsuz sonuçlandı. Görüşme sonrası Armutluya gelen heyet üyelerinden Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meral bir açıklama yaptı. Meral yaptığı açıklamada “Biz cenazemizi Gülsuyu’na götüreceğiz dedik. Bize olumlu yanıt vermediler. Olumsuz cevap verdiler. Ama o bizim sorunumuz değil onların sorunu. Biz bildiğimizi yapacağız" Cenazenin ne zaman kalkacağı şeklindeki soruya ise Meral “Cenazemizi barikatlar kalktıktan sonra kaldıracağız. Gülsuyu'na götüreceğiz. Ondan sonra Gazi Mezarlığında defnedeceğiz" dedi.

O silahlar denizden çıktı

Köksal’dan Gülsuyu raporu

MİLLİ Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal, Maltepe Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’in ölümüne neden olan uyuşturucu çeteleri ile ilgili olarak, “Oradaki bazı gruplar MOBESE kameralarını çalışmaz hâle getirmişler. Bilahare İstanbul Valiliği hemen bu kameraları tamir ettirmiş” dedi.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da CHP’nin İstanbul Maltepe ilçesindeki Gülsuyu mahallesi etrafındaki uyuşturucu ticareti ile ilgili araştırma önergesi üzerine söz alan Köksal şunları kaydetti:

DALGIÇLAR SİLAHLARI ELDE ETTİ

“Gülsuyu Mahallesi’nde 28 Eylül’de bir olay oluyor ve olayın gerçekleştirildiği aynı gece, operasyon neticesinde üç silahla birlikte şahıslar yakalanıyor. 29 Eylül’de dört kişinin yaralanması, bir kişinin hastanede hayatını kaybetmesi, ölene Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olay üzerine emniyet teşkilatı daha önceden de zaten dinlemeleri, sürdürdüğü operasyonları çok hızlandırıyor ve 30 Eylül sabahı gerçekleştirdiği operasyonla yukarıda bahsedilen Maltepe ilçesi Gülsuyu, Gülensu Mahallesi’ndeki olaya karıştığı değerlendirilen beş kişi olmak üzere 22 kişiyi yakalayarak gözaltına alıyor. Gözaltına alınan kişilerin sorgulanmasında, bunlardan Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesi ve üç şahsın da yaralanmasıyla ilişkili olduğu tespit ediliyor ve biraz daha sorgulama devam ediyor. Bu sabah, sorgulama neticesinde alınan bilgiler doğrultusunda, silahları denize attığını söylüyorlar. Tuzla sahilinde dalgıçlarımız tarafından yapılan arama sonucunda silahlar da ele geçiriliyor. Yani, bir noktada önce başlayan tutuklamalar daha sonra yakalama ve silahların da bulunmasıyla delillendirilerek bir noktaya getirildi.

Haberin Devamı

SLAHLAR DENİZDEN BÖYLE ÇIKARILDI

MOBELESELER ÇALIŞMAZ HALDE

Yapılan operasyonlar neticesinde, baktığımızda, zaman içerisinde, aynı yerde 15 ruhsatsız tabanca, bir tüfek, çok sayıda fişek ve bir kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiş durumda. Yani operasyonlar devamlı yapılıyor. Oradaki bazı gruplar MOBESE kameralarını çalışmaz hâle getirmişler. Bilahare İstanbul Valiliği hemen bu kameraları tamir ettirmiş. O aradaki bir kameranın kırılmasından dolayı bir boşluk da var. Özellikle bu mahallede, çevik kuvvet, özel harekât ve ilçe emniyet görevlileri tarafından, yeni bir program dâhilinde güvenlik tedbirleri artırılmış durumdadır. O yörede de İçişleri Bakanlığı’nın bir karakol hazırlığı içerisinde olduğunu da anlatmak istiyorum.

Haberin Devamı

TRANSİT ÜLKE DURUMUNDAYIZ

Bizim ülkemiz bir noktada transit ülke durumundadır. Uzak Doğu’dan gelen eroin ve esrar ülkemizden geçer, Avrupa’ya doğru gider. Diğer taraftan da Avrupa’dan gelen sentetik uyuşturucular da Türkiye üzerinden Orta Doğu ülkelerine sevk edilir. Buradaki olay, birinci mücadele bu sevkiyatı önlemektir ve bu konuda çalışma yapmaktır. Türkiye son 10 yıl içerisinde bütün AB ülkelerinin yakaladığı eroin sayısının iki katı eroin yakalamıştır ve demek ki Türkiye dünyada en fazla eroin yakalayan ülke olmuştur. Geçtiğimiz yıllarda, sokak satıcıları ve torbacılarla yoğun bir mücadele yapılmış ve iki yıl içerisinde 17 bin 295 şahsa işlem yapılmış. İşlem yapılan 5 bin 450 kişi de tutuklanmış. Bu torbacı denilen sokak satıcılarıyla da yoğun bir mücadele var. Uyuşturucuyla mücadelede Türkiye’de çok iyi bir yoldayız. Ha, uyuşturucu elbette ki rantı büyük bir olaydır, rantı büyük olan yerde de mücadele sürecektir.”

Haberin Devamı

HASAN FERİT'İN CENAZESİ BEKLİYOR / FOTO GALERİ

CHP'Lİ AYGÜN, "VALİ İLE GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNDUM. POLİS ABLUKASININ KALDIRILMASINI TALEP EDECEĞİZ"

CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner ve Musa Sarı, Hasan Ferit Gedik'in cenazesini Gülsuyu'na götürebilmek için oturma eylemi yapan gruba destek verdi.

CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner ve Musa Sarı Sarıyer’in Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ne geldi. Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Maltepe'ye götürülmesi için eylem yapan gruba destek veren milletvekilleri basın açıklaması yaptı. Hüseyin Aygün Gedik için "Son yıllarda bu kadar ender ilerici ve insani karaktere sahip genç çok az gördüm. Cumartesi günü yaptığımız sempozyumda, Türkiye'deki 'Gezi Süreci'ni değerlendirdik. Bu pırıl pırıl genç bizi karşıladı. Ev sahipliği yaptı o sempozyumda. Onu tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. Öyle bir insan öyle bir genç toprağa düşmüş olsa bile çok gurur duydum ondan. Onun o genç yaşından ve mücadelesinden öğrendim öğrenmeye devam edeceğim. Aynı zamanda çok üzüldüm." dedi.

"POLİS ABLUKASININ KALDIRILMASINI TALEP EDECEĞİZ"

40'lı yaşlarını devirmiş insanlar olarak 20 yaşındaki gençler öldüğünde yaşamı kendilerine haram saydıklarının altını çizen Aygün "Ağrımıza gidiyor bu ölümler. Benim kızım neredeyse Ferit’in yaşına geliyor. Dilerim bunun hesabı sorulur. Polis veya çete Ferit’i kim vurmuş olursa olsun, onun o aydınlık beynine kurşun sıkanlar hesap verirler. Vali ile görüşme talebinde bulundum. Şu polis ablukasının kaldırılmasını talep edeceğiz" dedi. Mahalleli adına konuşan bir kişi de Hasan Ferit Gedik'in cezaevindeki babasının cenazeye katılabilmesi için internet ve savcılık üzerinden yarın kampanya başlatacaklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!