‘O partiyle koalisyonu kabul etmeyiz’

Güncelleme Tarihi:

‘O partiyle koalisyonu kabul etmeyiz’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 10:42

Aşırı sağcı Demokratik Birlik Partisi’nin (DUP) vereceği destekle hükümet kurma çalışmalarını sürdüren İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra’da protesto edildi.

Haberin Devamı

 

MİLLETVEKİLİ sayısını artırmak hayaliyle geçen hafta gittiği erken genel seçimden 12 milletvekili ve tek başına iktidar imkanını kaybederek çıkan May, azınlık hükümetini DUP’un desteğiyle kurmak üzere çalışmaların yürütüldüğünü duyurmuştu. May’in, özellikle kadın ve LGBT haklarına yönelik muhafazakar tutumuyla bilinen aşırı sağcı DUP’la hükümet kurmasından hoşnut olmayan çok sayıda kişi Londra’da başbakanlık binası önünde bir araya geldi. Gösteride, DUP’un kürtaja ve doğum kontrolüne karşı olduğunu, aynı zamanda eşcinsellerin özel hayatlarına da saygı duymadığını ifade eden protestocular, söz konusu partinin geçen yıla kadar liderliğini yapan Peter Robinson başta olmak üzere, pek çok DUP siyasetçisinin de paramiliter saflardan siyasete geçtiğine işaret etti.

Haberin Devamı

‘O partiyle koalisyonu kabul etmeyiz’

‘KABUL ETMEYECEKLERİNİ BİLDİRMEK ÜZERE...’

Birleşik Krallık yanlısı DUP’un, Ulster Savunma Birliği (UDA) ve Ulster Gönüllü Gücü (UVF) gibi terör örgütleriyle bağları bulunduğunu vurgulayan göstericiler, May’in DUP’la kuracağı hükümeti “kolayca kabul etmeyeceklerini bildirmek üzere, başbakanlığa geldiklerini” bildirdi. Gösteride Başbakan May’e istifa çağrısında bulunan grup ellerinde, üzerinde “May artık gitmenin vakti geldi”, “Muhafazakarlar defolun”, “Muhafazakar yönetimi kovun” yazılı pankartlar taşırken, “May gitmeli”, “Muhafazakarlar defolun”, “Adalet nerede?” gibi sloganlar atıldı.

BAKMADAN GEÇME!