O para toplandı ama Erol’un ömrü yetmedi

Güncelleme Tarihi:

O para toplandı ama Erol’un ömrü yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2015 13:01

İzmir’de özel bir hastanede lösemi tedavisi gören ve ilik nakli olması gereken 19 yaşındaki Erol Karayaz’ın, nakil öncesi kullanması zorunlu ilacın alınması için gerekli 280 bin lira düzenlenen kampanyayla üç gün önce toplandı. Ancak Erol Karayaz nakil olamadan yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

15 aydır lösemi tedavisi gören Ayvalıklı Erol Karayaz’a Türkiye ve yurt dışından uygun ilik bulundu. Ancak kan değerlerinin düzene girip nakil yapılması için ABD’de üretilen, henüz Sağlık Bakanlığı listesine girmeyen 280 bin TL’lik ilacın gerekli olduğu duyuruldu.

O para toplandı ama Erol’un ömrü yetmedi

Bunun üzerine Ayvalık’ta yakınları, belediye, sivil toplum örgütleri kampanya başlattı. Gerekli paranın 80 bin TL’sini Ayvalık Belediyesi Kent Meclisi ve ailenin yakınları topladı. Geride kalan 200 bin TL de yaklaşık bir ayda büyük bir kampanyayla toplandı.

O para toplandı ama Erol’un ömrü yetmedi


BAŞKAN, PARANIN TOPLANDIĞINI DUYURDU


Önceki gün bir basın toplantısı yaparak destekler için teşekkür eden Ayvalık Belediye Başkanı CHP’li Rahmi Gençer ve Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç 280 bin lira’nın toplandığını açıkladı. Karayaz’ı kurtarmak için seferber olan 3 bin 253 kişinin en düşük 1, en yüksek de 27 bin 700 lira bağışta bulunduğu, bağış hesabında bir ayda 287 bin 343 lira toplandığı duyuruldu. Hem Ayvalık içinden, hem Türkiye genelinden ve yurtdışından yardım yapanların Erol Karayaz’ın ihtiyacı olan parayı topladığını kaydeden Başkan Gençer, kampanyanın sosyal medyada ve belediye web sayfasında duyurulmasını sağlanarak destek verenlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

O para toplandı ama Erol’un ömrü yetmedi


ÖMRÜ YETMEDİ


Ancak çocuklarını kurtarmak için aylardır çırpınan aile bu habere sevinemedi. Erol Karayaz’ın durumu ağırlaştı. Dün yeniden İzmir’deki bir özel hastanenin yoğun bakım servisine alınan Karayaz yaşamını yitirdi. Acı haber, Erol’un ailesi ve tüm Ayvalıklı’larda derin üzüntüye neden oldu. Karayaz’ın cenazesi bugün Ayvalık Saatli Cami’de ikindi vakti kılınacak namazın ardından defnedilecek.

O para toplandı ama Erol’un ömrü yetmedi
AYVALIK EROL İÇİN SEFERBER OLDU


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!