O otomobilin plakaları 100 bin dolara satıldı

Güncelleme Tarihi:

O otomobilin plakaları 100 bin dolara satıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 12:29

ABD başkanı John F. Kennedy’nin 1963 yılının Kasım ayında Teksas eyaletinin Dallas kentinde bir suikasta kurban gittiği sırada içinde olduğu limuzinin plakaları açık artırmada 100 bin dolara alıcı buldu.

Haberin Devamı

ABD başkanı John F. Kennedy’nin 1963 yılının Kasım ayında Teksas eyaletinin Dallas kentinde bir suikasta kurban gittiği sırada içinde olduğu limuzinin plakaları açık artırmada 100 bin dolara  alıcı buldu.

Yetkililer suikasttan sonra limuzinin bakıma gönderildiği ve burada plakalarının çıkartıldığını açıkladı. Söz konusu oto-bakım şirketinin sahibinin bir kenara atılan plakaları saklayıp kızına miras bıraktığı  ve kadının yıllarca elinde tuttuğu plakaları bu yıl satma kararı aldığı belirtildi.

GG-300 numaralı plakaları babasından miras alan Jane Walker, satışla ilgili BBC’ye yaptığı açıklamada daima plakaların tarihi öneminden haberdar olduğunu söyledi ve “Onları mutfak çekmecemde tutar, sadece bazen arkadaşlarıma göstermek için çıkartırdım” dedi.

Plakaların  aslında yaklaşık 40 dolara alıcı bulmasının beklendiğini söyleyen müzayede evi yetkilileri açık artırmanın sonucundan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Plakaların Kennedy ile ilgili eşyalar toplayan zengin bir koleksiyoner tarafından satın alındığı ancak bu kişinin isminin basına açıklanmasını istemediği de belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!