"O maçı düşündüğümde hala dizlerim titriyor"

Güncelleme Tarihi:

O maçı düşündüğümde hala dizlerim titriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 13:31

ALTAY’ın 1977-78 sezonunda, UEFA Kupası’nda deplasmanda 5-1 yenildiği Carl Jeiss Jena’yı İzmir’de 4-1 mağlup etmesine rağmen elenmesi Türk futbol tarihinin en dramatik olaylarından biri olarak kayıtlara geçerken, Alsancak Stadı’ndaki rövanşta attığı golle Alman ekibini ipten alan Lutz Lindemann, unutamadığı maç ile ilgili anılarını anlatırken, "O maçı düşündüğümde hala dizlerim titriyor" dedi.

Haberin Devamı

Futbolu bıraktıktan sonra çeşitli kademelerinde görev üstlendiği Carl Zeiss Jena’nın uzun yıllar başkanlığını da yapan Lindemann, 28 Eylül 1997’de İzmir’de oynanan karşılaşmada hissettiklerini yakın dostu ve Almanya merkezli Analysis Sportagents’in Genel Müdürü Bayram Aybastı’ya anlatırken, "Futbol hayatımda böyle bir 90 dakika yaşamadım" diye konuştu.

Jena’da elde ettikleri 5-1’lik skorun rahatlığı ile güle oynaya geldikleri İzmir’de ilk yarıyı 3-0 mağlup kapatınca adeta şoka girdiklerini hatırlatan Lutz Lindemann şöyle devam etti:

"Altay ikinci yarıda bir gol daha atması ve maçın 4-0 bitmesi halinde elenecektik. Soyunma odasında kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Teknik direktörümüz Hans Meyer savunmadan çıkmamızı, önde basmamızı ve şut atmamızı istedi. İkinci yarıya etkili başladık. 52’nci dakikada topu bir anda önümde buldum, vurdum ve gol oldu. Futbol hayatımdaki en önemli gollerden biriydi bu. Skor 3-1 olunca hızı kesilen Altay 68’inci dakikada skoru 4-1 yapınca biz yine panikledik. Eğer bir gol daha bulurlarsa, maç uzatmaya gidecek belki de kupaya veda edecektik."

Haberin Devamı

ALTAY'IN ELENDİĞİNE ÜZÜLDÜM

Kabus gibi geçen son dakikalarda Altay’ın başka gol atamadığını ve 4-1’lik skorla turu geçen tarafın kendileri olduğunu sözlerine ekleyen Lindemann, "Tüm kalbimle söylüyorum; turu geçtiğimize ne kadar sevindiysem, Altay’ın elendiğine o kadar üzüldüm. İnanılmaz mücadele ettiler. Mustafa Denizli, attığı iki golle maça damgasını vuran isimlerden biri oldu. Onu da hiç unutmadım" ifadesini kullandı.

İki Almanya’nın birleşmesinden önce Doğu Almanya Ligi’nde üç kez şampiyonluk yaşayıp, 1981’de UEFA Kupası’nda final oynamayı başaran Carl Zeiss Jena, tıpkı Altay gibi şu anda Almanya’nın 3’üncü. Ligi’nde yer alıyor. Başkanlık görevini mayıs ayında bırakan Lindemann da Kosova’da Piriştine kulübünün sportif direktörlüğünü yapıyor.

ALTAY'IN ELENDİĞİNE ÜZÜLDÜM

İki Almanya’nın birleşmesinden önce UEFA Kupası’nda Doğu bloğunu temsil eden Carl Jeiss Jena, ilk turda eşleştiği Altay’ı Jena’da 5-1 mağlup ederken tüm otoriteler Altay’ın şansının kalmadığı ve rövanşın formaliteden öteye gidemeyeceği görüşünde birleşir. Ancak 28 Eylül 1977’de Alsancak Stadı’nda oynanan rövanş maçı, Jena için tam bir kabus olur. Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Altay 4 ve 45’inci dakikalarda Mustafa Denizli, 37’nci dakikada Murat Erbaşlar’ın golleriyle bir anda 3-0 öne geçer. Ancak 52’nci dakikada sahneye çıkan Lindeman’ın golü Alman ekibine hayat öpücüğü olur. 68’de Mustafa Denizli ile skoru 4-1’e yapan siyah beyazlı ekip en azından bir gol daha atıp maçı uzatmaya götürmek için tüm gücünü ortaya koysa da o gol bir türlü gelmez ve 4-1 sona eren karşılaşmanın sonunda turu geçen taraf Carl Zeiss Jena olur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!