O levyeye 3 yıl hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

O levyeye 3 yıl hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 22:30

BODRUM’da emlakçı Taylan D. (43) hakkında, oturduğu sitede kendisine havlayan köpeğe levyeyle saldırdığı iddiasıyla dava açıldı.

Haberin Devamı

Gümüşlük Mahallesi’ndeki Fer Yapı Sitesi’nde 25 Nisan günü Taylan D., bahçeden geçerken kendisine havlayan köpeğe otomobilinden aldığı levyeyle vurdu. Olayı gören, o sırada bahçedeki diğer köpekleri besleyen yerel bir gazetede çalışan Mevhibe Gözneli (45) ise Taylan D.’yi engellemeye çalıştı. Levyenin sağ eline isabet etmesiyle yaralanan Gözneli savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Taylan D. hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun mala zarar verme suçunu düzenleyen 151’inci maddesi kapsamında 4 aydan 3 yıla kadar hapis ya da adli para cezası istemiyle dava açıldı. Bodrum 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma Taylan D.’nin ifadesinin alınması için 14 Temmuz’a ertelendi.

Adliye çıkışında açıklama yapan Mevhibe Göznel’nin kızı Damla Çağlar, “Tanık olarak ifade verdim. Sesleri duyup evden çıktığımda bir adamın elindeki levyeyle köpeğe vurduğunu ve annemin engel olmaya çalıştığını gördüm. O köpeği hepimiz çok seviyoruz. Çocuklarla da çok iyi oynuyordu” dedi.

Anne Gözneli ise “Sitede hepimizin baktığı, su, yemek verdiği ve kimseye zararı olmayan bir hayvanı demir levye ile döven şahsın cezalandırılması için şikâyetçi oldum. Çünkü bu şahsa ceza verilmez ise aynı hareketi başka bir canlıya yapmaya devam edecek. Hakkında kamu davası açılmış olması bile önemli bir konu. Olayın görüntülerini mahkemeye sundum. Suç inkâr edilemeyecek biçimde ortada, adaletin yerini bulacağına inanıyorum” dedi.

TCK 151. MADDE NE DİYOR
(1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

(2)
Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır.

KEDİ KATİLİNE DE 3 YIL VERİLMİŞTİ
ESKİŞEHİR’de, bir kafeden aldığı kediyi öldüren ve bu vahşet görüntülerini de sosyal medya üzerinden paylaşan öğrenci M.C.A., 6 Mayıs 2015 tarihinde, TCK 151 /2 maddesi uyarınca 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Türkiye’de ilk kez bir hayvana zarar veren bir kişi hapis cezası alırken, hiçbir erteleme uygulanmamıştı. Davanın görüldüğü Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Orhan Küçükfidancı, kararın ardından, “En üst hadden vicdanıma dayanarak ceza verdim” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!