O kıraathaneye bir destek de Vali Koçak'tan

Güncelleme Tarihi:

O kıraathaneye bir destek de Vali Koçaktan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 18:31

O kıraathaneye bir destek de Vali Koçak'tan

Haberin Devamı

AYDIN Valisi Ömer Faruk Koçak Söke ilçesi Ağaçlı mahallesinde, "Kitap okuyana çay bedava" sloganıyla kampanya başlatarak binlerce kitabın kıraathanesine gelmesini sağlayan Haluk Yalçınöz'ü ziyaret edip, satranç takımı hediye etti. Vali Koçak, ilerleyen günlerde kıraathaneye

kendi kitaplarından göndererek katkıda bulunacağının da sözünü verdi.

Ağaçlı mahallesinde iki yıl önce hizmete açtığı kıraathanede başlattığı kitap okuyana çay bedava kampanyası ile adını Türkiye'ye duyuran Haluk Yalçınöz'e bir destekte Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'tan geldi. Vali Koçak Söke'ye yaptığı ilk ziyarete Ağaçlı mahallesindeki kıraathaneden başladı. Kıraathane ne sahibi Haluk Yalçınöz ve Mahalle Muhtarı Mehmet Bilgiç ve köylülerin karşıladığı Vali Koçak, büyük ilgi gördü. Ağaçlı mahallesi sakinlerinden Şerife Karagöz, Vali Koçak'a , "Ne kadar babacan valisiniz. İstanbul'dan buraya gelerek yerleştim. İlk kez bir valinin bu şekilde köyde dolaştığını gördüm. Bizim çok hoşumuza gitti. Sizi kutluyorum" dedi.

Vali Koçak daha sonra kıraathaneye ait hatıra defterine, "Haluk Yalçınöz tarafından yapılan bu etkinliği beğeni ile basından öğrendim. Bu anlamda kendisini çalışmalarından dolayı kutluyorum" yazdı.

Daha önce Haluk Yalçınöz ile telefon da görüştüklerini belirten Vali Koçak, "Ziyaret ettiğimde kanvehanenin duvarlarında gördüğüm yazılarda çok önemlidir. Vali olarak buraya kitap bağışında bulunacağım. Hatta kendi kitaplarımdan getireceğim. Kıraathanenin bir anlamı da okuma evi demektir. Çok sigara tüketebilen bir toplum haline geldik. Burası her haliyle bir köy olmaktan çıkmıştır. Bu kıraathaneyi Türkiye'de örnek olarak takip etmeleri gerekiyor. Herkesi böyle yerlere okumaya davet ediyorum. Bir değişimin yaşanması gerekiyor buda okumaktan geçiyor. Okumanın da hiçbir zaman yaşı yoktur. Haluk Yalçınöz'ü yaptığı bu girişimden dolayı kutluyorum" dedi.

ŞİİR KİTABI HEDİYE ETTİ

Kıraathane işletmecisi Haluk Yalçınöz ise, "Bizleri ziyaret ederek onurlandırdınız. Çok memnun olduk. Kıraathanemizde bulunan şiir kitaplarından birisini bugün anısına size hediye etmek istiyorum" dedi. Yalçınöz'ün kitabı hediye etmesinin ardından Vali Koçak, köylülerle sohbet edip, sorularını yanıtladı.

Burhan CEYHAN / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!