O kedi nereye gelecek?

Güncelleme Tarihi:

O kedi nereye gelecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 14:24

Yeni bir Nil Karaibrahimgil hatta ‘memleketin Sophie Ellis-Bextor’u olmaya niyetlenenin, setlerden çok stüdyolarda zaman geçirmesi, biraz daha şarkı/müzik çalışması gerekiyor.

Haberin Devamı

Genç şarkıcılarımızdan Demet Aktaş, Ozan Doğulu’nun desteğiyle yeni yollara açılıyor. Bir-iki yıl evvel ‘Yol Ver’ adlı altı şarkılık kısa albümüyle dikkatleri çeken ama albümdeki Sezen Aksu şarkısına (‘Onu Alma Beni Al’) rağmen beklediği çıkışı elde edemeyen Aktaş, bu sefer de Kemal ve Ayşen Şimşekyay’a ait bir şarkıyla şansını deniyor.

Karşımızda, ilk söylediği şarkılara göre daha farklı (hatta daha iyi) bir solist var. Şimşekyay’ın şarkısı (hem söz hem de yapı olarak) Nil Karaibrahimgil şarkılarını andırıyor; hafif, basit, esprili ve neşeli. Aktaş’ın vokal koçluğunu da vokal dendiğinde ilk akla gelen güçlü isimlerden Cihan Okan yapmış. Okan’ın fikri mi değil mi bilinmez ama Özgür Kız havalı şarkı, onun izinden de gidilerek seslendirilmiş.

Ama şarkının sıradan bir şarkı olmaktan çıkıp, zıpkın gibi bir hale gelmesindeki asıl sebep Ozan Doğulu. Şarkıyı, duyanın kendisini pistlere atacağı bir hale getirmiş.

Haberin Devamı

O kedi nereye gelecek

SANKİ KLİP İÇİN ŞARKI YAPILIYOR

Şarkıyı dinlerken durum böyle. Seyrederkense havası epeyce sönüyor. Klip hayatımızdaki genel durum, bu şarkı için de geçerli. Şarkı için klip çekilmiyor da, klip için şarkı yapılıyor sanki.

Mad Max dünyasından çıkıp gelmiş erkek kahramanımız, bastı mı gaza/gider mi gider, bir biçimde açıyor gösteriyi. Kadın kahramanımız, derilere/zincirlere bezeli bir halde sahnede. Belli ki o da bir zamanlar Mad Max dünyasına bulaşmış. Derken başka bir erkek... Sahnedeki kadına mı bakıyor, aynadaki yansımasına mı, belli değil. Her şey gibi bu da muğlak. Birkaç kıyafet, birkaç onu ya da bunu kesen bakış derken, şarkı bitiveriyor. Akılda kalan, şarkıyı seyretmeden evvelki cümleler: “Oooo... O kedi buraya gelecek buraya...” Kedi gelsin ya da gelmesin fark etmez; Aktaş ve ekibi parayı görselliğe değil, müziğe saçmalı.

KARADENİZ SEVDASI

O kedi nereye gelecek

Haberin Devamı

Popüler müzikteki Karadeniz dalgaları, eskisi kadar sık ve şiddetli olmasa bile, karaları dövüp/durmayı sürdürüyor. Genç müzisyen ve yorumcu Erdem Akın’ın ‘Karemiş’i, bu dalgaların son örneklerinden. Davut Güloğlu, Kont Adnan ve benzeri isimlerin, getirip bayağılığın tam orta yerine gömdüğü bu bölgemizin müziğini, başta Kazım Koyuncu ve Marsis olmak üzere, çok sayıda isim de dağların/yaylaların zirvesine taşımayı kendilerine iş edindi. Erdem Akın ikinci gruba ait. Karadeniz usulü aşk ve sevda şarkıları söylüyor. 

KUMANDAMIN UCUNDA

Antonín Dvorák’ın üç çocuğunun ölümü üzerine yazdığı ‘Stabat Mater, Op. 58’ adını taşıyan güçlü ve dokunaklı eseri Mariss Jansons yönetiminde, Bavyera Radyosu Senfoni Orkestrası ve Korosu tarafından icra edilecek. (Mezzo, pazar, 21.30)

Haberin Devamı

İşitme engelli müzikseverleri sevilen kliplerle buluşturan ‘Ses Siz’ programında popüler klipler altyazı ve işaret dili eşliğinde ekranlara taşınıyor. (TRT Müzik, cumartesi, 16.30)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!