O kararın altında imzanızı neden çektiniz?

Güncelleme Tarihi:

O kararın altında imzanızı neden çektiniz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 09:56

Almanya’da Duisburg Yabancılar Göç ve Uyum Meclisi’nin, Federal Meclis’in Ermeni soykırımı kararına tepki gösteren bir açıklama yayınlayıp daha sonra bunu geri alması tepki çekti. Duisburg’ta yaşayan Türkler, hem bu konuda uyum meclisine baskı yapan mercileri, hem de Federal Meclis’in soykırım kararını protesto etti.

Haberin Devamı

Duisburg Belediye Binası önünde “Duisburg Girişimi” isimli inisiyatifin düzenlediği gösteriye sivil toplum kuruluşları ve dernekler destek verdi. Gösteri esnasında Türk bayrakları açıldı ve Federal Meclis sloganlar eşliğinde protesto edildi. Duisburg Girişimi adına konuşan Dr. Ali Söylemezoğlu, “Ermenilere soykırım yapıldı iddiasını kesinlikle reddediyoruz” dedi.

O kararın altında imzanızı neden çektiniz

SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUZ

Ali Söylemezoğlu, SPD, CDU, belediye idaresi ve Alman medyasının yoğun baskısı altında kalan meclis üyelerinin daha önce aldıkları “Soykırım iddiası yalandır, yalan kalacaktır“ kararının altındaki imzalarını geri çekmek zorunda kaldıklarını belirtti. Almanya’da ve Duisburg’ta yaşayıp Türkiye ile gönül bağı bulunanlar olarak oynanan oyunları gördüklerini ve kınadıklarını vurgulayan Söylemezoğlu, “Artık mesele uyum meclisinin meselesi değildir, biz Türk halkı olarak bize isnat edilen bu suçlamaları kabul etmediğimizi göstermek için buradayız.” diye konuştu.

Haberin Devamı

NEDEN GERİ ADIM ATMIŞTI?

Federal Meclis’in soykırım kararının ardından Duisburg Göç ve Uyum Meclisi bir açıklama yaparak, 1915 olaylarının soykırım olarak tanımlanmasını kabul edilemez olarak nitelendirmişti. Açıklamayı eleştiren ve müdahale eden Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link, “Uyum Meclisinin soykırımı protesto kararı kabul edilemez, ayrıca yürürlükteki tüzüğe de aykırı” demişti.
Almanya’nın çeşitli eyaletlerindeki yerel yönetimlerde, Almanya’da yaşayan yabancı ülke vatandaşlarının oylarıyla seçilenlerle kent belediyesinin gönderdiği temsilcilerden oluşan Göç ve Uyum Meclisleri görev yapıyor.
Bu meclisler, kent yerel yönetimini, belediye bünyesindeki ilgili komisyonları ve temsilcilikleri özellikle göç ve uyum gibi konularda bilgilendiriyor ve danışmanlık yapıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!