O kadar parayı mezara götürmediler

Güncelleme Tarihi:

O kadar parayı mezara götürmediler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 10:55

Facebook’un patronu Mark Zuckerberg dün servetinin yüzde 99’unu kendi hayır kurumuna bağışladığını duyurdu. 2015’te dünyaca ünlü iş adamları önemli bağışlara imza attı. Zuckerberg'in bu davranışı dünyada konuşulurken bu sene Suudi Prens Velid Bin Talal servetinin tamamını hayra harcayacağını duyurdu. Yoğurt Kralı Hamdi Ulukaya da servetinin yarısından fazlasını ihtiyaç sahiplerine ayırdı. Dünyanın en zengin adamı Bill Gates ise ABD'de bağış şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

“Bu kadar parayı mezara mı götüreceğim” anlayışıyla hareket eden iş adamları kervanına Facebook’un patronu Mark Zuckerberg de katıldı. Zuckerberg elindeki Facebook hisselerinin yüzde 99’unu bağışlama kararı aldı. Hisselerin toplam değeri 45 milyar doları buluyor. Bloomberg’ün milyarderler endeksine göre ise Zuckerberg’in 46.8 milyar dolar kişisel serveti bulunuyor. Zuckerberg 45 milyar doları kendi ve eşi adına açacağı Mark Chan Zuckerberg Vakfı için harcayacak. Dünyanın en zengin 8. İnsanı olan Zuckerberg’in yapacağı bu büyük bağış onu sekizinci olduğu 200 kişilik dünyanın en zengin insanları listesinin dışında bırakacak.

O kadar parayı mezara götürmediler

Haberin Devamı

SUUDİ PRENS KESENİN AĞZINI AÇTI

Bu sene ses getiren bağışlardan biri ise Suudi Arabistan Veliaht Prensi Velid Bin Talal’ınki oldu. Suudi prens 32 milyar dolarlık servetinin tamamını hayır kurumlarına bağışlayacağını duyurdu. Dünyanın en zengin 34. Adamı olan Velid Bin Talal’in Suudi Arabistan devleti yönetiminde resmi bir görevi yok. Four Seasons otelleri ve Citigroup gibi firmalara ortak olan Bin Talal kişisel servetini bağışlama kararının şirketi Kingdom Holding’in sermaye yapısını bozmayacağını açıkladı.

O kadar parayı mezara götürmediler

YOĞURT KRALI DA BAĞIŞLADI

ABD’nin Türk yogurt devi Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya da servetinin büyük bir kısmını hayırseverlik işlerine bağışlayacak milyarder arasına girdi. Ulukaya, servetinin yarısından fazlasını hayırseverlik işlerine bağışlayacağını açıkladı. Ulukaya’nın kişisel servetinin 1,41 milyar dolar olduğu biliniyor. Yaptığı bağışla ilgili olarak geçen mayıs ayında Hurriyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Ulukaya, 'Ben gerçek zenginliğin yüreklerde olduğunu düşündüm, annemin öğretileridir bunlar. Para varlık ve güç insanlarındır'' demişti.

Haberin Devamı

O kadar parayı mezara götürmediler

ABD'DE GEÇEN YILIN ŞAMPİYONU GATES

85 milyar doları aşan parasıyla dünyanın en zengin insanı olan Bill Gates yaptığı bağışlarla da adından söz ettiriyor. Bill Gates sadece 2014 yılında 1.5 milyar dolar tutarında yaptığı bağışla ABD’nin en büyük hayırseveri oldu. WhatsApp’in kurucusu Jan Koum da geçen sene yaptığı 556 milyon dolarlık bağış ile dikkat çekti.

O kadar parayı mezara götürmediler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!