"O kadar aşikar şeyler var ki..."

Güncelleme Tarihi:

O kadar aşikar şeyler var ki...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Antalya Belek'te basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Başkan Şener, artık şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu kadar yazılan çizilenden sonra bu kadar tapelerden sonra artık benim kupamı ver. Başka bir şey istemiyorum. Bu işin karşılığı küme düşmedir. Oda uygulanmalıdır" ifadelerini kullandı. Şener, iddianamelerde ismi geçen kulüplerin küme düşürülmesi halinde Türk futbolunun yara görmeyeceğini de söyledi.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Antalya Belek'te takımın kamp yaptığı otelin sahasında, antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şener, Olcan'ın takımla birlikte antrenmana çıktığını ifade ederek, "Olcan'ın kulübüyle anlaşma bitti kendisiyle ilgili imza safhası var. Bu akşam bizimle antrenmana çıktı. Yazışmalar bitti bir imzası var. Olcan'ın menajerleri de Ankara'da, Tuncay Bekiroğlu ile konuşuyor. Sezer Badur'u da Gaziantep istedi. Sezer bizim mukaveleli oyuncumuz. Ama Sezer Badur parasının ödenmediğini sanarak sözleşmesini feshettiğin sandı. Fesihler öncesinde noter ihtarnamesi göndermesi lazımdı. Alman ekollerinde bu çok oluyordu. Türkçe'yi pek iyi bilmiyor sanırım ondan. Bizde onun üzerine şikayette bulunduk. Bundan sonra kendi bir kulübe gidebilir ama o kulüpten ileride çıkabilecek her zarara müteessirimin belgesi alınır bizim tarafımızdan. Türkiye de hiç bir takım bu tür olaya girmez diye düşünüyorum. Bundan sonra başka transferi zor olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

"JAJA KONUSU SOHBETTE KALDI"

Sezer'in yerine Gaziantepspor'a Sapara'yı kiralık olarak vereceklerini de söyleyen Başkan Şener, "Gaziantep Sapara'yla konuşuyor. Biz Sapara'nın mülkünü vermiyoruz. Çünkü iyi bir oyuncu. Yarın belli olacak. Samsun da istiyor Sapara'yı. Yarına kadar müsaade istediler. Biz onu ancak kiralık veririz. Jaja konusu, menajerler tarafından gelen bir talepti. Jaja burada mutlu değil tekrar gelmek istiyor gibi bir talepti. Hocayla konuştuk, arkadaşlarla konuştuk. Sonra menajeri bir fiyat verdi, iki hafta sonra fiyatı artırdı. Baktık ciddi bir iş değil sadece sohbette kaldı. Ama bütün teknik işten anlayan, ben hariç, çünkü teknik adam olmadığım için hocaların hepsi Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancılardan birisi diyor. Ama şu anda böyle bir görüşme yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"TURGUT VE SERVET GÜNDEMİMİZDE YOK. YİĞİT İNCEDEMİR'E BAKIYORUZ"

Şener, transfer çalışmalarının sürdüğünü de ifade ederek, "Bunların dışında bir transfer istediği olmadı bizden. Şu anda zaten süre çok kısa. Salı günü maç var. Hatta bu aldığımız oyuncuyu Salı günü oynatamıyoruz. Öyle de bir sıkıntı var. Zokora, Afrika'ya gidince ön liberoda sıkıntı olur mu diye düşünülüyor. O mevkiye acelece birisi gerekir mi bilmiyorum. Gerekirse ona bakıyoruz. Şu anda yaptığımız iş bu. Hocamı zla her gün konuşuyoruz. Yani tek yabancı transfer ettik. Yabancı oyuncu gönderirsek yabancı bakabiliriz. Mesela santrafor Pawel'i de kiralık veririz. Çünkü bizim oyuncularımızın hepsi değerli. Servet ve Turgut gündemimizde yok. Yiğit'i ise bakıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"ŞAMPİYONLAR LİGİNDE İYİ OYNADIK AMA LİGDE KÖTÜYDÜK"

Başkan Şener, ilk yarı özellikle ligde çok iyi futbol oynamadıklarını belirterek, "Avrupa kupalarına baktığı zaman ki oyununu değerlendirmeyi daha iyi buluyorum. Onlara cevap vermek daha çok hoşuma gidiyor. Şampiyonlar liginde çok iyi oynadık ama ligde aynı oyunu oynayamadık. Ama tek tek baktığınızda bizim oyun ularımız iyi oyuncular. İkinci yarı farkı kapatıp Play-Off'a oynarız diye düşünüyorum. Her gün Türkiye'de bir şeyler değiştiği için çok ta bir şey diyemiyorum. ilk yarıda çok lüzumsuz maçlarda lüzumsuz puanlar kaybettik. Galatasaray, Fener, Beşiktaş'a yenilebilirsin onlar rakiplerin ama diğerleri rakiplerin değil. Kendi sahamızda Belediye'ye filan yenildik bunlar pek bize uymayan sonuçlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

"HENRİQUE'Yİ İSTEYEN ÇOK AMA VEREN YOK"

Şener, Colman'ın kampa geç katılmasıyla ilgili olarak ise, "Yılbaşında bir iki gün olabilir. Bunların dini olayı. Ne diyebiliriz ki. Henrique'yi isteyen çok ama veren yok. Gaziantep'te istiyor, Gençlerbirliği de istiyor. Bizim transfer çalışmalarımız devam ediyor. Salı günü lig başlıyor. Kısa bir zaman var. Acele etmeye gerek yok. Çünkü aldığınız oyuncu kısa bir süre oynayabilir" dedi.

"GENEL KURULU NEDEN 26 OCAK'TA YAPIYOR. HANİ SEZON SONU AÇIKLAYACAKTI KARARINI?"

Şener, "Futbol Federasyonu'nun almış olduğu olağanüstü genel kurul kararı var bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya ise, "Kulüp olarak, yönetim olarak bunun değerlendirmesini yapmadık. Kişisel olarak, Asbaşkanım Nevzat beyle ve diğer kulüp başkanları ile değerlendirdim. Dün Antalya başkanı ile konuştum. Kendisi kulüpler birliği başkan yardımcısı. Kulüpler birliğinin böyle bir diktesi yok. Dolayısıyla kulüpler birliği ile alakası yok. İkincisi okuduğum, yine bu Mehmet Ai beyin tek başına bir diktesi. Normal icra kurulu toplantısı değil de telefonla diğer yöneticileri çağırmış böyle bir şey teklif etmiş onlarda kabul etmiş. Onlarda kabul etmişler anladığım kadarıyla. Burada insanın aklına çok çeşitli sorular geliyor. Niye 26 Ocak'ta yapıyorsun bunu. Düşmeyi veya puan silmeyi yıl sonunda yapacaksan bunu da yıl sonunda yapabilirsin. Niye şimdi yapıyorsun. Bunu 26'sında yapıp, 27'sinde karar mı vereceksin. Bu işlerde artık mahkeme sonucu beklenmez, çünkü mahkeme uzun sürüyor. Bizde Etik Kurulu raporu var. İsteyene bu raporu veririm. Bizle ilgili en ufak bir şey yok. Ek iddianame filan deniliyor. Bunlar ek iddianame değil, bunlarda sadece telefon konuşmaları var. Oralardan da neler öğrendik. Mesela ben çok kibar bir başkanmışım benim ağzımdan tek bir küfür çıkmamış. İnsanın üzüldüğü şeylerde var o telefon konuşmalarında. Futbol Federasyonu seçimiyle ilgili konuşmalar var. Mesela Göksel Gümüşdağ, Erdal Atalay'ı arayarak, 'O adam seni arar istifa et filan der' diyor o kısım ve Selçuk İnan'ın transferiyle ilgili bir konu var konuşmalarda onlara üzüldüm. O görüşmeler sonucunda insanların samimi olup olmadığı ortaya çıkıyor. Ama şaka yapıyorum derse onu bilemem. Çünkü ses tonu nasıl bilmiyorum. Bizim Melih Gökçek ile konuşmamız gırgır yapılacak diye başlıyor. Başlangıç o zaten. Benim iki konuşmam var zaten. Bizle ilgili çok önemli bir şey yok. Zaten Etik Kurulu da onu ilan etmiş. Ek belgede yok. 19 sayfa bizim ki" diye konuştu.

Haberin Devamı

"O KADAR AŞİKAR ŞEYLER VAR Kİ, TELAFFUZ ETMEK İSTEMİYORUM. KÜME DÜŞMENİN KALDIRILMASINA KARŞIYIZ. BU BİR CEZAYSA DÜŞÜRECEKSİN"

Şener, "Galatasaray'ın net bir tavrı var sizin tavrınız da böyle mi?" şeklindeki soruya ise, "Evet bizim tavrımız da böyle devam edecek. Bilmediğim bir bölüm var mı bilmiyorum. Aniden bir genel kurul kararı alındı. Genel kurulun yapısına da bir bakın.1 lig kulüpleri, kulüpler birliği, 2. lig, 3. lig ve antrenörleri topladığınızda biz hayır desek bile onlar kararı çıkartabilir. Biz, Galatasaray ve Orduspor bunun karşısındayız. Şu anda bildiklerim bunlar. Ben bir şey demiyorum ki bunu açıkla diyorum. O kadar aşikar şeyler var ki, onu telaffuz etmek istemiyorum. 58. madde lafı bile dolanmadı.58. maddeyi değiştirmiyorlar. Küme düşmenin kaldırılmasına tabi ki karşıyız diyoruz. Bu bir cezaysa, düşüreceksin. Dünyada bunun bir kriteri var bunu yapan aşağı düşüyor. Bunun altında bazı şeylerde bulabilirsin. Bazı kulüpler ekonomik zararımız olur diye çıkıyor ortayı. Bizim durumuz çok özel bir durum. Geçen yılın mağduruyuz. Küme düşme olsun" ifadelerini kullandı.

"YİNE CEZA ALACAĞIZ AMA KONUŞALIM. ARTIK AÇIKLA BU KARARI. YENİ EK DELİLLERLE AÇIKLANACAK ETİK KURULU RAPORUNDAN BİR ŞEY ÇIKMAZ"

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın Etik Kurulu raporu hakkında daha önce söylediği sözleri unuttuğuna da vurgu yapan Şener, şöyle konuştu: "Yine cezayı alacağız ama konuşalım. 18 Ağustos ta TFF başkan dedi ki, 'Etik Kuruluna havale oldu, Etik kurulu raporu açıklandıktan sonra biz kararımızı vereceğimiz' dedi.

Etik Kurulu raporunu bir gazete yayınladı. Ondan sonra dedi ki, 'Sadri Bey istedi de biz vermedik mi' dedi. Sonra biz istedik ve sadece, 'Bizimkini gönder' dedik. Bizimle ilgili her şey, 'Somut delil bulunamadı, somut delil bulunamadı, somut delil bulunamadı' diye yazıyor. Bitti bizimle ilgili karar. İmza 5 tane hocanın imzası. Bunlar hukukçu, bildiğin hocaların imzası. Başkanları da Türkiye'de ciddi kanun yazıcılardan bir tanesi. Şimdi ek delil çıktı. 26 klasör gönderilmiş Etik Kurulu'na önceden, şimdikiler ise işin fantezisi, bol bol telefon konuşmaları, makbuzları, garnitürleri diyelim. Buradan bir şey çıkmaz. Artık açıkla bu kararı. Etik kurulu tavsiye eder. Sende yönetim olarak karar verirsin. Ama takviye edenler benzinci, otelci filan değil, hukukçular. Şimdi Etik Kurulu bakmayalım, 'Genel kurul yapalım diyor' şimdi. Doğru genel kurul en üst makamdır. Oradan diyor, 'Düşme kalksın' benim anladığım kadarıyla. Bu hafta kulüpler birliği toplantısı var. Kulüpler birliği bizden çıkmadı. Yıldırım Demirören ile konuştum. Oda bizden, 'Böyle bir talep gelmedi' diyor. O zaman bu karar federasyondan geldi. O zaman işin şekli değişir" dedi.

"SPORDA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK"

Başkan Şener, sporda ifade özgürlüğünün olmadığını da ifade ederek, "Sporda ifade özgürlüğü yok. orada bir madde var sportmenliğe aykırı davranış diye onu her tarafa çekiyorlar. Bende Federasyon için diyebilirim sportmenliğe aykırı davranıyorsun. Biz Galatasaray ile oynadığımız zaman 25. maçımızı oynamıştık. Onlar 15 oynuyordu. Bu özür değil tabi ama futbolcuların da dayanacak gücü kalmayabilir. Bu periyot ikinci yarı biraz daha düşebilir. Nisan 10'da lig biter ondan sonra kalan takımlar ne yapacak. Bahar kupası diyorlar. Bilmem o takımlar kabul eder mi, etmezlerse ne yapacaklar" ifadelerini kullandı.

"GENEL KURULDA KUPANIN KİME VERİLECEĞİ DE KONUŞULMALI"

Şener, bir gazetecinin, "Hep küme düşme konuşuluyor, genel kurulda kupanın kime verileceği de belli olur mu?" şeklindeki soruya ise, "Genel kurulu toplayalım burada bir karar verelim, kupayı da açıklayalım bunu demiyorlar. Onu hep sonraya sonraya diyorlar. Genel kurulda kupanın sahibini de belirleyelim demeliler. Başkan bunu şu anda talep etmeyin diyorlar. Ben bunun verileceğini biliyorum. Ben fen bilimi okudum. Matematikte bu kupa verilir. Bunun başka bir çaresi yok. Yoksa benim bilmediğim bir şeyin olması lazım. Etik kurulu bir rapor yayınlayacak, ben raporu okuyorum. Trabzonspor'un Beşiktaş'ın bir şeyi yoktur diyor. Bende diyorum ki kararı ver. Oda diyor ki bende yeni deliller var. Bu olmuyor işte. Belki de UEFA buna çabuk bir çözüm bul dedi bunu bilmiyorum. Çok uzatırsan UAFA bir yende dahil olur. Kaos olur diyorlar. Ne yapalım zaten kaos" dedi.

"BİR SENEYE MAHSUS KÜME DÜŞMENİN KALIDIRILMASI OLUR MU?"

Başkan, "Küme düşme yasağının bir seneye mahsus kaldırılacağı konuşuluyor, bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna ise, "Bir seneye mahsus kaldırma olur mu. Yarın öbürsü gün bir takım dedi ki bana da yapın bunu. Gitti mahkemeye, eşitlik ilkesine aykırı. Bir defaya mahsus olur mu? Mecliste bazen kıyak emeklilik oluyor ya. Buda ona benzer bir şey. Kulüpler birliğinde kim kiminle ne konuştu bunları bir gördükten sonra daha net her şey çıkar. Niye bir defalık yapılıyor bunu birinin açıklaması lazım" şeklinde cevap verdi.

"KULÜPLER BİRLİĞİ BU KARARA KARŞIYIM DERSE GENEL KURULDAN KARAR ZOR ÇIKAR"

Şener, "Sizce genel kuruldan nasıl bir sonuç çıkar?" şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi: "18 kulübün hepsine hakim değilim. Bizim 7 delegemiz var. Pilot takımımız 1461'in delegesi var. Civarımızdaki takımların delegeleri var. Bilmiyorum ne çıkar. Kulüpler birliği derse biz buna karşıyız zor çıkar. Belki sayı olarak çıkartabilirler ama uygulama da çok sıkıntı yaşarlar.

Ekonomik baskı değil de. Dijitürk her ayın 20'sinde performans ödemesi yapıyor. Mukavelesinde 15 gün içerisinde öder maddesi var. Ama şimdi 20 sinde ödemiyor 15 gün uzatıyor. Bazen zarar ettim diyor. Bazen 3 sene daha uzatım diyor. Pek bırakmaya niyetleri yok diye son duyduklarımız."

"CEZA KONUSU İNADINA YAPILINCA HİÇ HOŞ OLMUYOR"

Şener, şampiyonluk kupasının artık kendilerine verilmesi gerektiğini de vurgulayarak, "Olağanüstü genel kurullara seçim maddesi koyuluyor mu bilmiyorum. Devamlı dövüş dövüş ben bıktım. Git ceza kuruluna, yok sportmenliğe aykırı demeç verme. Her gazetenin yazdığı ayrı. Basının çoğu taraftar gibi. Sevimsiz bir lig. Her geçen gün daha sevimsiz oluyor. Yıkacaksın hepsini bir daha baştan yapacaksın. Çabuk çabuk yapılsa belki düzelirdi. Maça gidip gitmemem çok önemli değil ama bir kulübü temsil ediyorsun. Sürekli ceza konusu hele inadına yapıldı mı hiç hoş olmuyor. Bu kadar yazılan çizilenden sonra bu kadar tapelerden sonra artık benim kupamı ver. Başka bir şey istemiyorum" ifadelerini kullandı.

"O TAKIMLAR KÜME DÜŞSE DE BİR ŞEY OLMAZ"

Şener, "O ismi geçen kulüpler küme düşse Türk futbolu yara görür mü?" şeklindeki soruya ise, "Türkiye hiçbir şeyle çökmez. Öyle bir iddiada hiç bulunmayan. O takımlar küme düşse de bir şey olmaz. Her insanın yeri dolmuştur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!