O işte çok para var

Güncelleme Tarihi:

O işte çok para var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 17:05

“O işte çok para var” denilen işler, kolay olmadığı için çok para kazandırıyor olabilir mi? Elbette öyle. Gözde mesleklerin, sosyal hayatta birçok zor yönü var.

Haberin Devamı

Diş Hekimliği

Bir arkadaşınızın ağzının kokusunu duyduğunuzda, nasıl da rahatsız olduğunuzu getirin aklınıza. Düşünün ki diş hekimleri nelerle uğraşıyor. Ayrıca gecenin yarısı, bir komşunuz ağrıyan dişi yüzünden kapınızı çalıp, hiç ama hiç çekinmeden sizi uyandırabilir. Diş hekimlerini dinlesek, daha neler duyup, "ne zor işmiş yahu" deriz.

Starlık

Oyuncu veya müzisyen olmanın en güç yanı da dışarıda rahat edememektir. Sevgi gösterileri, “bir fotoğraf çektirebilir miyiz” istekleri bir yana, tüm gözler üzerinizdeyken yemek masasında olmak kolay bir iş değil. Hele ki biri size izlerken, yemek yiyemeyenlerdenseniz. 

Mankenlik

Sabah mükellef bir kahvaltı, sıkı bir öğle yemeği, dört dörtlük bir akşam yemeği, ardından TV başında gelsin pastalar, börekler, cipsler. Yemeden içmeden zaman geçmiyor değil mi? Ama mankenler, her gün kendimize çektiğimiz bu lezzet şölenlerinden mahrum kalıyorlar. Sadece 2 günlük diyette olduğumuz zaman bile ne çok zorlanıyoruz. Mankenlere her gün diyet!

Futbolculuk

Haberin Devamı

Vapura yetişmek için bile koştuğumuzda nasıl da nefes nefes kalıyoruz veya bacağımız çalışma masasına çarptığında nasıl da canımız yanıyor? 90 dakika, bazen de 120 dakika boyunca koştuğunuzu, yağmur çamur demeden sportif bir mücadele verdiğinizi ve bir yandan güçlü fiziğe sahip diğer oyuncular tarafından tekme yediğinizi, zaman zaman kafa kafaya tokuştuğunuzu, masanızda işlerinizi yapmaya çalışırken yuhalandığınızı düşünün. Zaten bunlara göğüs gerebilseydiniz futbolcu olursunuz, dünyadaki her takım, her zaman oyuncu arıyor.

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar mühendisiyseniz eğer, sizin bilgisayar da tamir edebileceğinizi düşünürler ve arızalanan bilgisayarlarını size getirirler. Siz ise bu benim yapabileceğim türden bir şey değil dediğinizde, “aaa, sen nasıl bilgisayar mühendisi” oldun diyebilirler. Gel de laf anlat. Mesleki zorluklardan hiç söz etmiyoruz bile.

Kazancı yüksek, daha birçok iş sıralamak mümkün ama az kazandıranın iş kolay, çok kazandıranın iş zor olur diye bir kural yok elbette. 1 numaralı öneme sahip şey, yaptığımız işi sevmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!