O iddiaları doğruladı

Güncelleme Tarihi:

O iddiaları doğruladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 10:43

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, ABD'nin asker ve ağır silahlarını Baltık ülkelerine göndereceği yönündeki iddiaları doğruladı.

Haberin Devamı

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, ABD'nin asker ve ağır silahlarını Baltık ülkelerine göndereceği yönündeki iddiaları doğruladı.

Bir televizyon kanalına konuşan Linkevicius, "Aslında müzakereler sürüyor. ABD kongresi, Doğu ve Ortak Avrupa ülkelerine yardım programı için bir milyar dolar değerinde para ayırdığını doğruladı. Daha önce Litvanya'ya gelen ABD ordusu kalıcı olacak. İlave olarak yeni asker grubu ve teçhizatlar da yerleştirilecek" dedi.

ABD'nin ağır silahları Litvanya, Letonya ve Estonya'ya konuşlandırdıktan sonra bölgedeki durumun değişeceğini söyleyen Dışişleri Bakanı, "Bu asla Rusya'nın saldırgan davranışına bir karşılık değil. Amaç, güvenliğimizi güçlendirmek. Bu bölgenin özellikle de Litvanya'nın güvenlik durumunu iyileştirecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan Litvanya basını, Polonya Savunma Bakanı Tomasz Siemoniak'ın ABD'ye ait asker ve teçhizatları Polonya'da da yerleştireceğini doğruladığını bildirdi.

Litvanya basınının ABD kaynaklarına dayandırdığı haberlerine göre, Başkan Barack Obama ve Savunma Bakanı Ashton Carter'ın onaylaması durumunda ABD; Litvanya, Letonya, Estonya, Polonya, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan'a yaklaşık beş bin asker, askeri teçhizatlar ve ağır silahlarını gönderecek.

Kırım'ı ilhak ettiği için Batı ile ilişkileri gerilen ve Ukrayna'nın doğusunda hükümet güçlerine karşı savaşan ayrılıkçılara destek vermekle suçlanan Rusya, Polonya ve özellikle Baltık ülkeleri ile de siyasi ve ekonomik açıdan gerilim yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!