O idam ipine soruşturma

Güncelleme Tarihi:

O idam ipine soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 23:07

İstanbul’da bir ilkokul öğretmeninin öğrencilerinin eline idam ipi verip paylaştığı fotoğraf, dün büyük tepkiye yol açtı. Tepki üzerine fotoğrafı silip hesabını kapatan öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı ve açığa alındı.

Haberin Devamı

İstanbul’da Başakşehir TOKİ Osmangazi İlkokulu’nda görevli 2’nci sınıf öğretmeni Aydın Erekmen, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla gündeme oturdu. Öğretmen Erekmen, sınıfta öğrencilerinin eline idam ipi vererek fotoğraf çektirdi. Ve bu fotoğrafı, Facebook’taki kişisel hesabı üzerinden, “Ya devlet başa, ya kuzgun leşe... Başkaaaan... Adalet istiyoruz” yorumuyla paylaştı. Geçtiğimiz yıl Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin’in üstün başarı belgesi de verdiği öğrenilen öğretmen Erekmen’in, yüzlerine bıyık çizilmiş halde fotoğrafladığı öğrencileri için, “Yavru kurtlarım” yazdığı da dikkat çekti. Arabasının dikiz aynasına da idam ipi asan 2’nci sınıf öğretmeni Erekmen, olayın sosyal medyada büyük tepki çekmesi üzerine, fotoğrafları sildi ve hasabını kapattı.

Haberin Devamı

O idam ipine soruşturma

‘İZCİLİK ÇALIŞMASI OLABİLİR’

Konuyla ilgili Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Okul Müdürü Fatih Alp şu bilgiler verdi:

“O arkadaşın izcilik çalışmaları var. İzcilik egzersizleri oluyor, resmi olarak onaylı çalışmalarını yapıyor. Çalışmalarda düğüm nasıl atılır egzersizleri de var. Ancak burada olan durum nedir araştıracağız. Gereği neyse yapacağız.”

O idam ipine soruşturma

‘KESİNLİKLE DOĞRU PAYLAŞIM DEĞİL’

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz ise, Hürriyet’e şu bilgileri verdi: “Hemen gerekli işlemleri yaptık, soruşturma açtık. Kaymakamlığa yazıyı sunduk. Gereken neyse yapılacak. Doğru ve çocukların pedagojisine uygun bir paylaşım değil. Öğretmen inkâr etmiyor. Son yaşanan olaylardan dolayı paylaştığını söylüyor. Bir eğitimci gözüyle olaylara bu şekilde yaklaşması kesinlikle doğru değil. Buna karşıyız.” Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmen Erekmen’in açığa alındığına dair resmi yazı dün akşam saatlerinde ilçe milli eğitim müdürlüğüna ulaştı.

Haberin Devamı

TBMM’DE AÇIKLANDI: HEMEN AÇIĞA ALINDI

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, bütçe görüşmelerinde gündeme getirilen ‘idam ipli öğretmen’ le ilgili şunları söyledi: “Kesinlikle kınıyoruz. Kabul edilebilir görmüyoruz, yadırgıyoruz. Öğretmenin açığa alındığı ve hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisini yüce Meclis’e sunuyorum” dedi. Öğretmen Erekmen’in görev yaptığı okuldan bir idareci, “Bir farkındalığı ortaya çıkarmak, toplumun büyük kesiminde de böyle talep olan bir isteği dile getirmek için bu paylaşımı yaptığını iddia ediyor. Üstün başarı belgeli bir öğretmen, bu meselede kötü bir davranış sergilemiş” dedi. (AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!