O hakem Tokat mı?

Güncelleme Tarihi:

O hakem Tokat mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 00:00

Prof. Dr. Acar Baltaş, "Hakem arkadaşımız çok net penaltı olmasına rağmen, görmemezlikten geldi. Ev sahibi takımı korumuş oldu. Saygınlığı yitirdi" dedi. Baltaş, Türkiye-İsviçre maçıyla ilgili olaylar konusunda da medyayı eleştirdi.

İKİNCİ Lig A klasmanı hakemlerine "Zihinsel antrenman" konulu bir ders veren Prof. Dr. Acar Baltaş, son derece çarpıcı bir örnek ile hakemleri uyardı. Baltaş, bu sezon oynanan önemli bir Süper Lig karşılaşmasında yapılan hatada hakeme saygısını yitirdiğini bildirdi ve "Norveç’te yapılan araştırmada güven katsayısı 60’ın üzerinde çıkmasına rağmen, Türkiye’de bu rakam sadece 6 ile sınırlı kalmıştır" dedi.

Baltaş, "Ev sahibi takım 2-1 mağlup oynarken, hakem arkadaşımız gözünün önündeki penaltıyı çalmadı. Çok net penaltı olmasına rağmen, görmemezlikten geldi. Oysa yılların hakemi. Nasıl vermez böyle bir penaltıyı. Ev sahibi takımı korumuş oldu. Saygınlığı yitirdi. Tabii benim de saygımı yitirdi. Baskıya direnmek gerekir. Direnemezseniz eyyam ve korku oluşur" diye konuştu. Baltaş’ın dile getirdiği bu karşılaşmanın İstanbul’da oynanan F.Bahçe-Trabzonspor müsabakası ve hakemin Metin Tokat olduğu öne sürüldü.

Medyayı suçladı

Baltaş,
ayrıca Türkiye-İsviçre maçı sonrası basının pusu kurduğunu söyledi. Batı kültüründe düellonun, doğu kültüründe ise pusunun hakim olduğunu belirten Baltaş, "İsviçre maçı sonrası üzüntü verici ve gerçek dışı bazı yazılar kaleme alındı. Olmayan bazı olaylar olmuş gibi gösterildi. FIFA şimdi bunun hesabını soruyor. Eğer görüntüler ya da fotoğraflar ortaya konsaydı bu bir takdir hakkı olabilirdi. G.Saray, İtalya’da ve Fransa’da iki kere meydan dayağı yedi. Ama hiçbir görüntü ortaya konmadı. Bizim basınımız ise gerçek dışı yazılarla maalesef pusu kurdu, arkadan vurdu" dedi.

Birbirimize güvenelim

FIFA kokartlı hakemler, ligin ikinci yarısı öncesi güzel mesajlar verdi. Yeni yılda da FIFA kokartı taşıyacak olan Cem Papila, İsmet Arzuman, Selçuk Dereli ve Bülent Demirlek’in yanı sıra bu yıl ilk kez FIFA olmayı hak eden Fırat Aydınus, Yunus Yıldırım ve Cüneyt Çakır, yeni dönemde hakem hatalarının son derece az olacağına inandıklarını söyledi. Her takıma eşit uzaklıkta olduklarını belirten hakemler, "Biz bir aileyiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Herkes birbirine güvensin" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!