O haham İstanbul'da Başbakanlık himayesindeki foruma katılmış

Güncelleme Tarihi:

O haham İstanbulda Başbakanlık himayesindeki foruma katılmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 17:03

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin cenaze töreninde Türkiye hakkında densiz açıklamalar yapan ABD'li haham Michael Lerner'ın 2012 yılında İstanbul Küresel Forumu'na katıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

13-14 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleşen organizasyon dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenmişti. Açılış konuşmasını da Erdoğan yapmıştı.

İstanbul Küresel Forumu (IWF); dünyanın dört bir yanından gelen siyasi liderleri, akademisyenleri, iş dünyasından yöneticileri, kanaat önderlerini, STK liderlerini, sanatçıları, yazarları ve medya mensuplarını bir araya getirmişti.

Forumda, haham Michael Lerner da bir konuşma yapmıştı.

O haham İstanbulda Başbakanlık himayesindeki foruma katılmış

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Muhammed Ali'nin toprağa verilmesinin ardından dün  ABD'nin Louisville kentindeki "KFC Yum! Center"da düzenlenen törende konuşan Lerner, 15 bini aşkın kişinin katıldığı ve dünyada milyonlarca kişinin canlı olarak izlediği törende Türkiye ile ilgili densiz açıklamalarda bulunmuştu.

Haberin Devamı

ABD’de yaşayan Musevilere yönelik yayın yapan Tikkun adlı derginin editörlüğünü de yapan Lerner şöyle demişti:

"Seçimle işbaşına gelen yetkililere işkenceye son vermelerini söyleyin. Bu ülkede 2008’de ekonomik kriz yaratan bankalara ve büyük şirketlere, gelir dağıtımı adaleti istediğinizi söyleyin. Şiddet kullanan politikacılara 'Dur' deyin, savaşlara 'Dur' deyin. Türkiye’nin liderlerine Kürtleri öldürmeyi bırakmalarını söyleyin. İsrail Başbakanı Netanyahu’ya, iç güvenliği sağlamanın yolunun Batı Şeria’yı işgal etmeyi bırakmak, Filistin devletinin kurulmasına yardımcı olmaktan geçtiğini söyleyin."

Lerner’ın konuşması, cenaze ve anma törenine siyaseti karıştırdığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştirilere yol açtı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!