O hálá bizim Johnny

Güncelleme Tarihi:

O hálá bizim Johnny
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 00:00

İrlanda adına yarışan ve seslendirdiği ‘Hold Me Now’ adlı şarkı, Eurovision tarihinin en iyi üçüncü şarkısı seçilen İrlandalı sanatçı Johnny Logan, Türkiye’ye sevdalı. Yıllar önce bir süre ülkemizde yaşayan ve oyuncu Burçin Orhon’dan Robin adlı bir kızı bulunan Johnny Logan, ‘Merhaba Türkiye! Ben hálá aynı Johnny’im. Dolmayı, salçayı ve Robin’i çok özledim’ dedi.

Eurovision Müzik Yarışması’nın 50’nci yıl kutlamalarına katılan Johnny Logan, Hürriyet’e verdiği özel röportajda Türkiye sevgisini dile getirdi. Logan, oyuncu Burçin Orhon’dan dünyaya gelen kızı Robin’in de yaşadığı Türkiye özlemini ve sevgisini, zaman zaman Türkçe mesajlar vererek gösterdi.

-Eurovision’un 50’nci yıl kutlamalarına, yarışma tarihinde Türkiye’ye ilk kez birincilik kazandıran Sertab Erener de katıldı. Erener’i nasıl buldunuz?

Sertab, çok büyük. Ben onu ilk kez televizyonda bir şovda izlediğim zaman, uzun boylu biri olduğunu düşünmüştüm. Ama çok küçük olduğunu görünce şaşırdım. Çok sevimli, çok güzel, hoş bir kız.

-Türk müziği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Size Türkçe söyleyeyim; ‘Bir şarkı duyarsan sevdadan yana, bir şiir okursan gözyaşı dolu...’ Görüyorsunuz unutmamışım! Türk müziğini hep sevdim. Mazhar-Fuat-Özkan, Neco, Nilüfer. Türk müziğine büyük saygım var.

-Peki Türkiye sizce uluslarası yarışmalara Türkçe mi, yoksa İngilizce parçalarla mı katılmalı?

Unutmamak gerekir ki, İngilizce evrensel bir dildir. Ama Türk müziğinin yapısını kaybetmeden, Türkçe söylenebilir.

BEN AYNI JOHNNY LOGAN’IM

-Türkiye’yi özlüyor musunuz?


Evet, hem de çok özlüyorum. Önümüzdeki ay İngiliz çocuklar için üç günlüğüne Türkiye’ye geleceğim. En çok kızım Robin’i ve arkadaşım Mustafa’yı özledim. Türkiye’de çok arkadaşım var. Bebek, Taksim, Antalya, Ankara, Çeşme, Marmaris ve Bodrum’u özledim. Aslında özlediğim çok şey var... En son 2,5 yıl önce Türkiye’deydim. Robin ve Mustafa’yı ziyaret etmiştim. Çankaya’da yıllarca fazla içmişim. Bu yüzden sağlık sorunlarım vardı ve ziyaretlerimi aksattım.

-Futbol maçı izler misiniz? Ve tabii Türk futbol takımlarını nasıl buluyorsunuz?

Benim İstanbul’da seyrettiğim ilk futbol maçı İngiltere-Türkiye arasında oynanmıştı. Galiba 9-1 bitmişti! Şimdi o günler geride kaldı. Türkiye çok büyük bir futbol ülkesi, Türk Milli Takımı çok iyi. Bugün Cimbom tüm dünyada tanınıyor. Halen en büyüğü. Türk futbol seyircisi ise muhteşem.

-Türk yemeklerinden en çok neyi özlüyorsunuz?

Dolma, bir de değişik bir sosis vardı. Neydi onun adı? Hatırladım, sucuk. Ayrıca yemeklere konulan, ekmek üzerine sürülen kırmızı bir sos vardı? Evet, evet, salça. Çok özledim.

-Türkiye’ye Türkçe bir mesajınız var mı?

Merhaba Türkiye! Ben halen aynı Johnny Logan’ım. Merhaba Robin! Merhaba benim tüm arkadaşlarım. Mustafa! Sizleri çok özledim. Sıcak kalbimden, sevgiler gönderiyorum. Yakında buluşmak üzere.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!