O günleri yaşıyorum

Güncelleme Tarihi:

O günleri yaşıyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2002 02:03

Süper Lig'in ilk devresini zirvede tamamlayan siyah beyazlı takımın başarılı antrenörü, yalnızca HÜRRİYET'e konuştu. Lucescu'nun arkasındaki en önemli güç olan Feyyaz Uçar, başarının reçetesini yazdı.

SEZONA ‘‘100. yılda lig ve kupa şampiyonluğu, UEFA'da final’’ parolasıyla başlayan Beşiktaş, hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Süper Lig'in ilk yarısını maç eksiğine rağmen en yakın rakibinin 2 puan önünde zirvede tamamlayan, UEFA Kupası'nda 4. tura adını yazdırıp, Türkiye Kupası'nda çeyrek finalist olan siyah beyazlı takımın başarısında pay sahibi olanların başında yer alan bir isim var; Feyyaz Uçar.

Beşiktaş'ta 13 yıl top koşturup, 4 şampiyonluk ve sayısız kupalar kazanan, tribünlerde adına şarkılar bestelenen Feyyaz Uçar, teknik direktör Mircea Lucescu'nun arkasında yer alan isimsiz bir kahraman... Feyyaz Uçar, yalnızca HÜRRİYET'e konuştu. İşte söyledikleri...

‘‘Şu anda Beşiktaş'ın havası, bizim efsane olduğumuz, üst üste şampiyonluklar kazandığımız ve örnek takım olarak gösterildiğimiz Metin-Ali-Feyyaz'lı kadro ile aşağı yukarı aynı. Bu da bizim başarımızdaki en önemli özelliklerden biri. Sanki o günleri yeniden yaşıyorum.

Işığımız oldu

Kendimi çok şanslı hissediyorum. Yıllar sonra yuvaya döndüm, Lucescu gibi bir futbol profesörü ile çalışıyorum. Beşiktaş'ın ikinci adamı olmak bana gurur veriyor. İngilizce konuştuğum Lucescu'dan İtalyanca öğrendim. Devamlı öğretiyor. Luce, İtalyanca ışık demek.

O bir lider

Lucescu, iyi bir lider. Bu özelliği doğuştan geliyor. Oyunu çok iyi okuyor. Karşılaşmalardan önce rakipleri titizlikle analiz ediyor. Maç içerisinde gerektiği zaman oyun planını değiştiriyor. Yaptığı değişiklikler zaman zaman otoriteler tarafından garip karşılanıyor ama bunlar amaca hizmet etmek için yapılan şeyler.

Devamlı kayıttayım

Lucescu'nun futbol seviyesi üst düzeyde. Ben devamlı kayıttayım. Her şeyi takip ediyorum. Zaten yaptığı her şeyi açıklıyor. En önemli prensibi, çalıştığı insanların aynı dili konuşması ve aynı şekilde düşünmesi. Ondan çok şey öğreniyorum.

Önce defans

Hoca, kalecileri takımdan ayrı düşünmüyor. Çalışmalarda kalecileri sürekli oyunda tutuyor. Oyunu kesinlikle defanstan başlatma inancında. Dolayısıyla defans çok önemli. Oyuncu tercihlerini kendisi yapıyor. Flaş transfer umrunda değil. İşine yarayacak oyunculara kapılarını açıyor.

Sergen'i tanıyor

Sergen'in yeteneklerini bizden daha iyi biliyor. Futbolculardan alabileceği en iyi verimi alıyor. Avrupa'da ve ligimizde her maçımızı 14 kişi ile oynuyoruz. Kesinlikle 3 oyuncu değişikliği yapılıyor. Takımda her futbolcuyu her an oynayacak gibi hazır tutuyor.

Kanat çırpıyoruz

Sezon başında iki kanadımızda da sıkıntı yaşıyorduk. Son maçlarda bu bölgede görev yapan oyuncularımız harika işler çıkartıyor. Lucescu, kanatlara özel çalışmalar yaptırarak sorunları aşıyor. Beşiktaş artık kanat çırpmaya başladı.

Özgürler

Orta sahanın öncelikli ismi kaptan Tayfur. Oyun disiplininden kopmuyor. Basit oynuyor. Yasin'i de aynı özelliklerinden dolayı beğeniyor, şans tanıyor. Tümer ve Sergen gibi farklı özellikleri olan oyuncularımız var. Lucescu, Tümer, Sergen ve Pancu'ya sınırsız özgürlük tanıyor.

Her takım rakibimiz

Şampiyonluğa giden her takım rakibimizdir. Bizim derdimiz daha iyi oynamak ve taraftarlarımızı keyiflendirmek. Zaman zaman iyi oynamadık ama seyircinin coşkusu, maçların kaderini değiştirecek oyunculara sahip olmamız başarıyı getirdi. Şampiyon olmak istiyorsan kötü oynarken de kazanacaksın. Şu anda ligin zirvesindeyiz. Önemli olan sezon sonuna kadar lider kalıp, şampiyon olmak.

DAİMA ZİRVEYE OYNADIK

HÜRRİYET'e yaptığı ziyarette iddialı açıklamalarda bulunan Beşiktaş'ın yardımcı antrenörü Feyyaz Uçar, ‘‘Beşiktaş kurulduğu 1903'te de şampiyonluğa oynadı, 99. yılında da. 101’inci yılında da aynı hedefin peşinde koşacak. Biz sadece ilk yarıyı lider bitirdik. Önemli olan sezon sonunda lider kalabilmek’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!