O gol olmasa

FENERBAHÇE’nin dün akşam işi zordu. Buna maçın yine başında yenilen gol ve iyi oynamaması da eklenince, Şampiyonlar Ligi’ne veda etmek kaçınılmaz oldu.

Fenerbahçe futbolcularının bireysel becerileriyle işi götürmeye çalışıyor, ama olmuyor. Dün gece şanssızdı da. Şimdi düşünün Ukrayna’daki ilk maçta 26. saniyede gol yemiş ve mücadeleye yenik başlamıştı. Turu zaten orada zora sokmuştu. Dün akşam da ilk 5 dakikada yediği gol yine maça mağlup başlamasına neden oldu. Bir gol attı beraberliği yakaladı, yine gol yedi. Hem kendi enerjisi, hem de seyircinin müthiş desteği boşa gitti.

Bir tek Appiah

Şimdi bakıyorsun defansta kademe yoktu. Birbirleriyle yardımlaşma da yoktu. Takımın en önemli noktalarından biri orta saha, bakıyorsun bu bölgede Appiah dışında mücadele eden adam yok. Appiah attığı golün dışında, mücadelesi ve hırsıyla sahada didinen, orta sahada ayakta duran isimdi. Aurelio’yu dün akşam beğenmedim, çünkü devamlı kendi etrafında döndü.

Fenerbahçe bir santrfor bulmak mecburiyetinde, Semih ile gitmez. Semih Türkiye’de iş yapar, ama Avrupa’da böyle önemli maçları kaldıracak seviyede değil. Şimdi bakıyorsun F.Bahçe pozisyonlar da yakaladı. Alex üstten iki tane attı, akıl alacak gibi değil. Onun gibi bir futbolcu nasıl böyle kötü vuruşlar yapar anlamıyorum. Önder’in çizgide ayağını koyamadığı bir top var. Fenerbahçe’nin yediği iki gol var ki, Avrupa’da mücadele eden bir takım böyle goller yer mi?

Ağırlığını koymalı

Fenerbahçe, Avrupa’da oynayacak takım kuramıyor. Anelka gibi bir silah var gidiyor. Adamı ilk önce kendin kullanmaya çalış, olmuyorsa sonra gönder. Tuncay her yeri dolaştı, mücadele etti, iyi niyetliydi, ama sadece onun sağa sola koşmasıyla olacak iş değildi. Fenerbahçe maça ağırlığını koyamıyor. Appiah ve Tuncay yanında diğerleri de belki görevlerini yapmaya çalıştılar, ama kazanmak için fazlası gerekliydi. Topu kazanması, oyunu iyi yönlendirmesi lazımdı. Bunları yapamıyorsan Avrupa’da yenilirsin. Bundan sonra santrfor gelirse, Lugano oynarsa F.Bahçe’nin çehresi değişir. En azından iyi bir takım olur.

Düşünüyorum, Fenerbahçe zaten ümitsiz çıktığı maçı kazanabilir miydi? Maçın hemen başında golü yemese, kazanabilirdi.
Yazarın Tüm Yazıları