O fotoğrafa okur yorumu

İki gün önceki yazımda Fatih Altaylı’nın yayınladığı ‘o fotoğraf’la dikkatleri kadına şiddete çekmediğini, şiddet pornografisine aracılık ettiğini yazmıştım. Fikrim değişmedi. Ama gelen okur tepkilerinin çoğu Altaylı’nın yanındaydı. Katılmıyorum ama onların seslerini duyurmak da görevimiz...

Haberin Devamı

Gözümüze soka soka yayınlansın
Kız çocuk annesi 48 yaşında bir kadınım. Bu ülkede kadınlar ve cocuklar hep horlanmıştır, bu ya göz önünde ya da gizli yapılmıştır. Sanırım siz oldukça gençsiniz, bir de sizin jenerasyonunuz ülkemizin daha refah zamanına denk geldi.
Siz bu şiddetin boyutlarını inanın anlayamıyorsunuz, bu nedenle Fatih Altaylı’nın bu fotoğraftaki tüm şiddeti gözümüze sokar gibi yayınlamasını onaylıyorum.
Üzerine düşeni bir türlü yapmayan devletimizin de o fotoğraf ve fotoğrafların etkisiyle ‘Artık yeter’ diyerek yeni yasalar çıkarması ve siz gençlerin de ileride bu ülkede ezilmeden, horlanmadan mutlu yaşamaları bir nebze mümkün olur diye düşünüyorum. (Azize Kefoğlu)

Hayretler içinde okudum
Yazınızı hayretler içinde okudum. İsterdim ki haksız yere kocası tarafından öldürülen, hakları hem yasalar hem de kanun uygulayıcılar tarafından ayaklar altına alınmış, kocası ve toplum tarafından insan değil, sadece erkeğin malı olarak görülen kadıncağız için üzülün.
Aslında bu resmin yayınlanması toplumun kadın hakları konusundaki ikiyüzlülüğünü ve kadının gerçekte nasıl ezildiğini göstermek açısından iyi olmuş.
İsterdim ki bu resmi yayınlayanı eleştireceğinize, bir kocanın bunu yapma hakkını nasıl kendisinde bulduğunu ve kanunların bu ülkede nasıl kadını korumadığını eleştirin. (Lale K.)

Haberin Devamı

O fotoğraf gerçeğin ta kendisi!
Basından ve televizyonda rastladığım birkaç röportajınızdan tanıdığım kadarıyla sizi takdir ediyor, duruşunuzu ve çizginizi beğeniyorum. ANCAAAK! Fatih Altaylı’ya bu kadar ağır konuşmanız beni şaşırttı... Çünkü bu memleketin başındaki iktidar sahipleri, kadına şiddetin abartıldığını söylediğinde kimsenin sesi çıkmamıştı.
Tamam, belki haddini aşan bir manzara vardı ortada ama nasıl kandırıldığımızın gözler önüne serilmesiydi bu. Belki çok acı ama yine de gerçeğin ta kendisi!
Beğenmemiş veya aykırı bulmuş olabilirsiniz ama bence kadını bu hale getirenlerin cezalandırılmadığı, kadının korunmadığı bir memlekette konuya bu kadar dikkat çekmeyi başarmak da bir iştir. Başbakan artık çıkıp da işin abartıldığını söylesin bakalım. Biraz destek olalım kadın olarak bizi bu hale koyanlarla savaşan insanlara. (Op. Dr. Ece Tokat)

Haberin Devamı

Halkın o derse ihtiyacı var
Sizin o derse ihtiyacınız yoktur belki ama o gazete sadece sizin için çıkmıyor.
Birkaç hayvansever bakım evinde iki kedi üç köpek beslediğinde, sokak hayvanlarının hepsinin derdi çözülmüyor. Ya da bir-iki kadın için “ah vah” edip biraz günü kurtaran yardımlar yapınca... Ya sonra, ya diğerleri, ya ölüp gidenler? Sizin olmayabilir ama benim var o derse ihtiyacım. Ben, artık duyarsız, artık duygusuz, artık bencil olan halk. (Armağan Kelemci)

Yazarın Tüm Yazıları